ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δικαστική απόφαση κατά του ΟΣΕ – Δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο για τα Τέμπη

Καλείται να δώσει πρόσθετη αποζημίωση 200.457 ευρώ σε επιβάτη που ακρωτηριάστηκε

Δικαστική απόφαση κατά του ΟΣΕ – Δημιουργεί νομολογιακό προηγούμενο για τα Τέμπη

Το Μονομελές Εφετείο Λάρισας αποφάσισε την πρόσθεση αποζημίωση ύψους 200.457 ευρώ σε επιβάτη που ακρωτηριάστηκε κατά τη διάρκεια σιδηροδρομικού ατυχήματος το 2000. 

Πρόκειται για μια απόφαση σε βάρος του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος και η οποία μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως «οδηγός» για τα Τέμπη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της παθούσας, ο οποίος και χειρίστηκε νομικά την συγκεκριμένη υπόθεση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το documentonews.gr, ο κ. Τίγκας, εταίρος δικηγορικής εταιρείας η οποία ειδικεύεται σε υποθέσεις αποζημιώσεων, σημειώνει πως «η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομολογιακό προηγούμενο για τα ελληνικά δεδομένα, αφού τέτοιες αποφάσεις σπανίζουν. Η απόφαση αυτή παρουσιάζει εξαιρετικά νομικό ενδιαφέρον και για το λόγο ότι τα δεδομένα της προσομοιάζουν με αυτά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «πρόκειται για δικαστική απόφαση, η οποία αναγνώρισε την αποκλειστική υπαιτιότητα του ΟΣΕ και των υπαλλήλων του, στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης στην παθούσα – ενάγουσα –ακρωτηριασμός και των δύο ποδιών– σε ατύχημα που συνέβη στον Σταθμό του Παλαιοφαρσάλου Ν. Λάρισας το έτος 2000».

«Η απόφαση αυτή επιδίκασε στην ενάγουσα πρόσθετη αποζημίωση για την κάλυψη των αναγκών της που οφείλονται στην μόνιμη αναπηρία της από τον τραυματισμό της στο συγκεκριμένο ατύχημα και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων, ήδη αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων (Εφετείων και Αρείου Πάγου), που εκδόθηκαν για την ίδια υπόθεση και είχαν επιδικάσει στην ενάγουσα την κύρια αποζημίωση για τον τραυματισμό της αυτό», καταλήγει ο κος Τίγκας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δικαστήριο κλήθηκε να εκδικάσει την έφεση που άσκησε ο ΟΣΕ κατά της υπ’ αριθμόν 275/2021 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας. Με αυτήν το Δικαστήριο επιδίκασε πρόσθετη αποζημίωση ύψους 200.457 ευρώ υπέρ της παθούσας και κατά του ΟΣΕ για «την πρόσληψη βοηθού νοσηλεύτριας, για υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας, για αγορά ορθοπεδικών ειδών, μελλοντικές δαπάνες για την πρόσληψη βοηθού νοσηλεύτριας και μελλοντικές δαπάνες για υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.