Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της 33χρονης προφυλακισμένης μητέρας, έκανε δηλώσεις για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, ζητώντας να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της κατηγορουμένης.

«Την πρωτοβουλία της έρευνας θα την διατηρήσουν οι εισαγγελικές αρχές» δήλωσε στα ΜΜΕ ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης κατηγορούμενης σχολιάζοντας τα όσα έγιναν γνωστά για της ψηφιακές αναζητήσεις της πελάτισσάς του.

Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, σε χρόνο μεταγενέστερο από τότε που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ η σχετική είδηση.

Οι δρόμοι της κεταμίνης

Η τρίτη και τέταρτη παράλληλη έρευνα που διενεργούν η 16η ανακρίτρια και τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. ουσιαστικά έχουν να κάνουν με το δρομολόγιο της κεταμίνης που σκότωσε την Τζωρτζίνα και αν υπάρχουν συνεργοί στο έγκλημα που κατηγορείται ότι έχει διαπράξει η 33χρονη μητέρα. Οι αναλύσεις στα Εργαστήρια είναι πυρετώδεις και διενεργούνται σε τρία στάδια: το πρώτο δίνει τα βασικά στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συσκευές. Δηλαδή τα 8 κινητά τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου, το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, τη smart ΤV και το laptop. Σε αυτό το στάδιο τα αποτελέσματα δεν φαίνεται να δείχνουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Για τον θάνατο της 6μηνών Ιριδας οι πληροφορίες λένε ότι η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα, που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή, υποστηρίζει πως τα ευρήματα είναι συμβατά και με ασφυκτικό θάνατο

Το δεύτερο έχει να κάνει με το ξεκλείδωμα αρχείων (με βίντεο, φωτογραφίες, έγγραφα, κείμενα), την αξιολόγηση αυτών και παράλληλα την αναζήτηση όλων των κλήσεων που έκανε και δέχθηκε η Πισπιρίγκου, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των SMS. Το τρίτο και πιο χρονοβόρο έχει να κάνει με την ανάσυρση αρχείων που έχουν διαγραφεί. Και στα δύο στάδια οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν ολοκληρωθεί πλήρως κι έτσι οι αναλυτές δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η κεταμίνη αγοράστηκε μέσω Διαδικτύου.

Υπάρχουν όμως άλλα δύο σενάρια που στην παρούσα φάση φαντάζουν πιο πιθανά. Το πρώτο έχει να κάνει με την παραγγελία της ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, η οποία ζήτησε από τον ΕΟΦ ενημέρωση για τα σημεία από τα οποία μπορεί κανείς να προμηθευτεί κεταμίνη και τους τρόπους αγοράς της. Ετσι, αφού εντοπιστούν, θα ερευνηθούν ένα προς ένα ώστε να διαπιστωθεί αν η Ρούλα Πισπιρίγκου συνδέεται με κάποιο από αυτά για να προμηθευτεί την ουσία. Το δεύτερο, που ίσως τελικά αποδειχθεί και το πιο πιθανό, είναι να έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης από τα παράνομα κανάλια διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών στην περιοχή της Αχαΐας.

Η Πισπιρίγκου να αγόρασε δηλαδή σε μία ή σε διαφορετικές φάσεις από dealers ναρκωτικών, αντί μιας χούφτας ευρώ, την ουσία που σκότωσε την Τζωρτζίνα. Οπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, η Πάτρα είναι μια πόλη που έχει έντονη παράνομη δραστηριότητα διακίνησης παραισθησιογόνων ουσιών και αυτό φυσικά δυσκολεύει τις έρευνες, καθώς είναι αμφίβολο αν κάποιος διακινητής θυμάται περίπου έναν χρόνο πριν σε ποιους «έσπρωξε» ναρκωτικά και ακόμη πιο δύσκολο να ανοίξει το στόμα του και να μιλήσει στις Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός και αν υπάρξει μια ανώνυμη πληροφορία που θα λύσει τα χέρια τους.