ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals.gr

Διοργανώνουν κόντρες «θανάτου» σε νέα στέκια – Οι τσιλιαδόροι, η «NASA» και ο κροκόδειλος

Μπορεί η λεωφόρος Ποσειδώνος να έχει «ησυχάσει» σε σχέση με παλιότερα, οι διαγωνιζόμενοι όμως έχουν βρει νέα στέκια μέσα στην Αθήνα

Διοργανώνουν κόντρες «θανάτου» σε νέα στέκια – Οι τσιλιαδόροι, η «NASA» και ο κροκόδειλος

Οι αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα ή και με μηχανές δεν λένε να σταματήσουν και ειδικά στην Αθήνα, με τους διοργανωτές να βάζουν ακόμη και τσιλιαδόρους για να προσέχουν μην τυχόν έρθει για έλεγχο η αστυνομία.

Εξαιτίας των ελέγχων που κάνει το τελευταία διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. ειδικά στη λεωφόρο Ποσειδώνος (που εδώ και πολλά χρόνια γίνονταν οι αγώνες), οι οδηγοί πλέον έχουν βρει νέα «στέκια» και πολλές φορές τρέχουν ακόμη και σε στενούς δρόμους.

«Οι συμμετέχοντες βάζουν ακόμα και τσιλιαδόρους όταν ενημερώνονται ότι έρχεται η αστυνομία, φεύγουν και πάνε σε άλλα μέρη. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν την οδό», λέει ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Οι διοργανωτές των αγώνων για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα σχέδιά τους, έχουν φτιάξει και το δικό τους λεξιλόγιο, σύμφωνα με το MEGA.

Η λέξη «γράφει» αναφέρεται στα σημάδια που αφήνει στην άσφαλτο το λάστιχο των οχημάτων, ενώ ο «κροκόδειλος» είναι το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα που έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές. Η «καρφωτή» σημαίνει η απότομη αλλαγή ταχύτητας και το υπερφορτωμένο με όργανα ταμπλό έχει την ονομασία «NASA».

Νεαροί με «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανές, τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Για να φυλάξουν τα «ίχνη» τους μάλιστα, στα βίντεο που ανεβάζουν, κρύβουν τα κοντέρ για να μην φανεί η ταχύτητα που πιάνουν.

Η κατάσταση στην Αθήνα είναι τόσο δραματική, που πολλοί νέοι έρχονται από την επαρχία για να τρέξουν στους αγώνες ταχύτητας.

Οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί φέτος για υπερβολική ταχύτητα έχουν καταγράψει αύξηση 23,7% σε σχέση με το 2023, ενώ οι παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς αυξήθηκαν κατά 14,9%.

Η αστυνομία μέσα στο επόμενο διάστημα θα αυξήσει του ελέγχους και θα χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογικά μέσα για την προστασία των οδηγών και των πεζών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.