ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δολοφονία 9χρονης Τζωρτζίνας: Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου (upd)

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Δολοφονία 9χρονης Τζωρτζίνας: Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου (upd)

Μετά την σημερινή απολογία της στην 18η τακτική ανακρίτρια, τον δρόμο για τις φυλακές πήρε η Ρούλα Πισπιρίγκου, κατηγορούμενη για τη δολοφονία με κεταμίνη της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 33χρονη επί 4,5 ώρες (όσο περίπου διήρκησε η απολογία της) παρέμενε ψυχρή και συνειδητοποιημένη ενώπιον της ανακρίτριας και έδωσε “μάχη” προκειμένου να πείσει για την αθώοτητά της.

Το βασικό επιχείρημα που προέταξε -“κόντρα” στα στοιχεία της δικογραφίας- ήταν οτι οι γιατροί από αμέλεια ή λάθος χορήγησαν τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην κόρη της. Υποστήριξε ότι η τοξική ουσία υπάρχει στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου “Αγλαΐα Κυριακού”.

Πλην όμως, οι ισχυρισμοί που προέβαλε δεν έγιναν δεκτοί και με τη σύμφωνη ανακρίτριας και εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Φεύγοντας από τα δικαστήρια, η 33χρονη δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, αναχώρησε για τη ΓΑΔΑ, προκειμένου από εκεί να μεταφερθεί στις φυλακές.

Ο δικηγόρος της είπε ότι, στο άκουσμα της απόφασης, η 33χρονη ξέσπασε σε κλάματα, ενώ εξέφρασε έντονη ανησυχία για τις συνθήκες κράτησής της και για την ασφάλειά της.

Όπως είπε, δήλωσε έκπληκτη, καθώς περίμενε να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια, η 33χρονη υποστήριξε ότι το θανατηφόρο επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώθηκε στις 14.30 το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου του 2022, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.

Ως εκ τούτου, όπως φέρεται να ανέφερε η κατηγορούμενη ενώπιον της ανακρίτριας, εφόσον το παιδί θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί για τη δράση της κεταμίνης σε τέτοια ποσότητα, η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για Ίριδα και Μαλένα

Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» δύο εισαγγελέων της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Απόστολου Ανδρέου και Αντώνη Ελευθεριάνου, μπήκαν ήδη οι συνθήκες θανάτου των άλλων δυο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που έφυγαν από τη ζωή: Της Μαλένας και της Ίριδας. Τα δύο παιδιά έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα 20 μηνών.

Η νέα έρευνα που ξεκινά για τα άλλα δυο παιδιά της οικογένειας -μετά τη δίωξη σε βάρος της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας – θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η εντολή είναι η έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.