ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δώστε προσοχή στις κλειδαριές: Δέκα «έξυπνα» tips από τους κλειδαράδες για να μην πέσετε θύματα κλοπής

Δέκα χρήσιμες συμβουλές δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών Κλειθροποιών.

Δώστε προσοχή στις κλειδαριές: Δέκα «έξυπνα» tips από τους κλειδαράδες για να μην πέσετε θύματα κλοπής

Αναμφίβολα η απόκτηση ενός νέου σπιτιού συνιστά μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη ζωή μας.  Όμως η ασφάλεια του σπιτιού δεν είναι κάτι που πρέπει να αφήνεται στην τύχη και οι ειδικοί σε θέματα τέτοιου είδους είναι εδώ για να σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε την προστασία του.

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές ασφαλείας που προτείνουν οι κλειδαράδες σε νέους ιδιοκτήτες σπιτιών:

1. Αλλαγή των Κλειδαριών
Όταν μετακομίζετε σε ένα νέο σπίτι, το πρώτο  που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξετε τις κλειδαριές. Ακόμα και αν σας έχουν δώσει τα κλειδιά, δεν μπορείτε να είστε βέβαιοι ποιος άλλος μπορεί να έχει αντίγραφα (προηγούμενοι ιδιοκτήτες, εργολάβοι, μεσίτες).

2. Εγκατάσταση Κλειδαριών Υψηλής Ασφαλείας
Εκτός από την απλή αλλαγή κλειδαριών, οι επαγγελματίες προτείνουν να επιλέξετε κλειδαριές ασφαλείας που παρέχουν επιπλέον προστασία. Οι κλειδαριές ασφαλείας είναι ανθεκτικές στις παραβιάσεις και δεν μπορούν εύκολα να παραβιαστούν με εργαλεία όπως κατσαβίδια ή μοχλούς.

3. Ενισχύστε την Ασφάλεια της Κύριας Εισόδου
Η κύρια είσοδος είναι συνήθως το πρώτο σημείο που στοχεύουν οι διαρρήκτες. Πέρα από την αλλαγή της κλειδαριάς, συνιστάται να ενισχύσετε την πόρτα με επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Προσθέστε μεταλλικές πλάκες (strike plates) στις πόρτες για επιπλέον ανθεκτικότητα ή τοποθετήστε μπουλόνια ασφαλείας.

4. Εγκαταστήστε Σύστημα Συναγερμού ή Κάμερες Παρακολούθησης
Οι συναγερμοί που συνδέονται με την αστυνομία ή τις υπηρεσίες ασφαλείας αυξάνουν σημαντικά την προστασία. Οι κάμερες παρακολούθησης, ειδικά αν είναι ορατές, αποτελούν έναν ισχυρό παράγοντα αποτροπής για όσους σκέφτονται να εισβάλουν.

5. Εξετάστε τις Κλειδαριές Παραθύρων
Συχνά, οι κλειδαριές των παραθύρων αγνοούνται, αλλά αποτελούν σημαντικό σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες. Οι κλειδαράδες προτείνουν να εξετάσετε όλες τις κλειδαριές παραθύρων και να εγκαταστήσετε ενισχυμένες ή ασφαλέστερες κλειδαριές, ειδικά αν τα παράθυρα είναι χαμηλά ή εύκολα προσβάσιμα.

6. Φροντίστε για τον Καλό Φωτισμό του Εξωτερικού Χώρου
Ο καλός φωτισμός γύρω από την κατοικία σας, ειδικά κοντά στις εισόδους, είναι απαραίτητος για την αποτροπή διαρρήξεων. Οι διαρρήκτες προτιμούν το σκοτάδι για να κρυφτούν. Εγκαταστήστε αισθητήρες κίνησης ή φώτα ασφαλείας που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν ανιχνεύσουν κίνηση.

7. Προσέξτε την Αποθήκευση Εφεδρικών Κλειδιών
Αποφύγετε την κοινή πρακτική να κρύβετε τα εφεδρικά κλειδιά κάτω από το χαλάκι ή σε γλάστρες, καθώς αυτοί είναι τα πρώτα μέρη που κοιτάζουν οι διαρρήκτες.

8. Ενημερωθείτε για τις Έξυπνες Κλειδαριές
Πλέον, μπορείτε να παρακολουθείτε ποιος εισέρχεται ή εξέρχεται από το σπίτι σας και να δίνετε άδειες πρόσβασης χωρίς την ανάγκη φυσικού κλειδιού. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για ενοικιαζόμενα σπίτια ή όταν θέλετε να επιτρέψετε την είσοδο σε κάποιον, ενώ δεν είστε σπίτι.

9. Μην Αμελείτε τον Κήπο και τον Περίγυρο του Σπιτιού
Φροντίστε ώστε οι θάμνοι και τα δέντρα γύρω από τα παράθυρα να μην είναι τόσο πυκνά που να παρέχουν κάλυψη για τους διαρρήκτες. Διατηρήστε τον κήπο σας φωτεινό και καθαρό, και αποφεύγετε να αφήνετε εργαλεία ή σκάλες έξω, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο σπίτι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

10. Κάντε Έλεγχο Ασφαλείας από Κλειδαρά
Ένας επαγγελματίας κλειδαράς μπορεί να κάνει έναν ολοκληρωμένο έλεγχο ασφαλείας στην κατοικία σας. Θα εντοπίσει τα αδύναμα σημεία και θα προτείνει λύσεις, από την ενίσχυση κλειδαριών μέχρι την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.