ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 60,000 στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Το νέο πρόγραμμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης αφορά σε πράσινες δεξιότητες

ΔΥΠΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Ξεκινά σήμερα (02/10/24)  η υποβολή αιτήσεων από τους φορείς πιστοποίησης για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που άπτεται των πράσινων δεξιοτήτων, για 75.000 εργαζόμενους, με προθεσμία υποβολής έως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Για τους φορείς διεξαγωγής εξετάσεων η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 8 Οκτωβρίου. Επίσης, την ερχόμενη Πέμπτη (03/10)  πραγματώνεται η διαδικασία προσκόμισης αιτήσεων από τους παρόχους Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ).

Χρειάζεται να αναφέρουμε πως τα προγράμματα ΣΕΚ θα γίνουν χάρη στη διαδικασία παροχής επιταγών κατάρτισης (training vouchers) και θα αφορούν πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών (12 ώρες δια ζώσης εκπαίδευση, τουλάχιστον 48 ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και έως 20 ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάροχοι ΣΕΚ που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης δεν θα υποβάλουν εκ νέου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, παρά μόνο όσα δεν είναι σε ισχύ ή έχουν τροποποιηθεί.

Αντιθέτως, οι πάροχοι ΣΕΚ που δεν ανήκουν στο ανωτέρω Μητρώο, δύνανται να συμμετάσχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Αναλυτικότερα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες εδώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.