ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Δυτική Αθήνα: Πώς δρούσε η συμμορία που «ξάφρισε» 2 εκατ. από επιχειρηματίες

Το κόλπο με το «καπάρο»

Δυτική Αθήνα: Πώς δρούσε η συμμορία που «ξάφρισε» 2 εκατ. από επιχειρηματίες

Νέα στοιχεία φέρνει σχετικά με την δράση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που είχαν καταφέρει να αποκομίσουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ, σε λιγότερο από ένα χρόνο, μέσω ηλεκτρονικών απατών.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατάφεραν και ξετύλιξαν το κουβάρι της υπόθεσης, προχωρώντας σε 6 συλλήψεις μελών της οργάνωσης, ανάμεσα στους οποίους και φερόμενα αρχηγικά μέλη, τα οποία αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στα Δικαστήρια της Κορίνθου.

Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, χρησιμοποιούσαν τρεις συγκεκριμένες μεθοδολογίες για την δράση τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία προσποιούνταν τους πωλητές οχημάτων και έπειθαν τα θύματα τους να τους βάλουν μια προκαταβολή, το λεγόμενο «καπάρο», για το κλείσιμο της συμφωνίας.

Όταν γινόταν αυτό, έβρισκαν διάφορες δικαιολογίες σε σχέση με φορολογικά και λογιστικά ζητήματα και έτσι ζητούσαν και άλλα χρήματα, λέγοντας ως δικαιολογία πως θα τους έκαναν καλύτερη τιμή στο τέλος.

Όταν αντιλαμβάνονταν πως κάποιος από τους υποψήφιους αγοραστές ήταν δύσπιστος , για να τον πείσουν, του έλεγαν πως θα του μετέφεραν σε λογαριασμό του εκείνοι χρήματα που ήταν για τα τιμολόγια της αγοροπωλησίας και ζητούσαν αριθμό λογαριασμού.

Τους έστελναν μάλιστα και απόκομμα στο οποίο φαινόταν η – υποτιθέμενη- μεταφορά, με τα θύματα να πιστεύουν πως επειδή δεν ήταν στην ίδια τράπεζα τα χρήματα θα τους πιστώνονταν μετά από μερικές μέρες.

Έτσι, πείθονταν και μετέφεραν εκείνοι τα χρήματα που νόμιζαν ότι θα έβλεπαν στον λογαριασμό τους μόλις πιστώνονταν.

Σε άλλες περιπτώσεις φέρονται να έστελναν μηνύματα στα κινητά των υποψήφιων θυμάτων τους, στα οποία εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα στην οποία έχουν λογαριασμούς.

Σε αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναφερόταν πως προκειμένου να επιτευχθεί η μεταφορά χρημάτων από «αγοραστή» στον λογαριασμό τους, θα έπρεπε να κάνουν τα παρακάτω.

Να πατήσουν σε λινκ το οποίο υπήρχε στο ψεύτικο αυτό μήνυμα που έστελναν, το οποίο όταν άνοιγε φαινόταν ίδιο με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

Εκεί έπρεπε να βάλουν τα στοιχεία τους, το username και το password, τα οποία όταν τα συμπλήρωναν, διαπίστωναν πως δεν άνοιγε ο σύνδεσμος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δράστες με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς και στη συνέχεια προχωρούσαν στις μεταφορές των χρημάτων ενώ άμεσα «σήκωναν» τα χρήματα από ΑΤΜ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.