«Θύμα» των ναρκωτικών ουσιών, υποστηρίζει πως είναι ο πρώην παίκτης του μουσικού reality show Βασίλης Γοργολίτσας στο απολογητικό του υπόμνημα που κατέθεσε μέσω του δικηγόρου του κ. Αλέξανδρου Παπαιωαννίδη στην ανακρίτρια.
Ο 34χρονος άεργος, πατέρας δύο παιδιών τα «φορτώνει» όλα στα ναρκωτικά και την εξάρτηση που, υποστηρίζει ότι έχει, από τις ουσίες, όμως δεν απαντά πειστικά στο βασικό ερώτημα: Από που προέρχεται το 1.5 εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκε σε τσαλακωμένα χαρτονομίσματα και «ρολάκια» των 5, 10 και 20 ευρώ που κουβαλούσε στο λευκό Nissan Juke με το οποίο μπούκαρε «φτιαγμένος» όπως λέει στο Εφετείο αλλά και στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του στην Ηλιούπολη.
Για το θέμα αυτό, την προέλευση των χρημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος κατά την προφορική του απολογία, αναμένεται να υποστηρίξει ότι μέρος των χρημάτων που βρέθηκαν προέρχονται από την επαγγελματική εμπλοκή του σε site όπου παρέχουν τις ερωτικές τους υπηρεσίες άνδρες escorts.
Αυτή η εκδοχή είναι προφανώς μια προσπάθεια προφανώς να δικαιολογήσει τον πακτωλό των τσαλακωμένων χαρτονομισμάτων που βρέθηκαν πάνω του.
Ο κατηγορούμενος, μέσω του λακωνικού υπομνήματος αναφέρεται στα γεγονότα του Εφετείου ενώ ζητά να μην προφυλακιστεί και να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.
Ο κ. Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης επισημαίνει πως «Ο εντολέας μου βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση, ψυχολογική και σωμτική λόγω της χρόνιας χρήσης ναρκωτικών. Για το ζήτημα των χρημάτων, συγκεντρώνονται στοιχεία όπου θα αποδείξουν τη νόμιμη προέλευσή τους».
Όλο το απολογητικό υπόμνημα
Ξεκίνησε δίνοντας το ιστορικό του, δηλώνοντας «πολυτοξικομανής» που αδυνατούσε να ξεπεράσει την έξη του για τις ουσίες. Μια εξάρτηση που όπως αναφέρει οδήγησε στην απόφαση του να παραδοθεί στις αρχές για να σώσει τη ζωή του και την οικογένεια του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα πολυτοξικομανής, δίχως να έχω την ικανότητα να αποβάλλω την έξη των ναρκωτικών ουσιών από μόνος μου. Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς ο εθισμός μου στις ναρκωτικές ουσίες ήταν τόσο έντονος όπου πραγματικά η παράδοση μου στις αρμόδιες αρχές και επί της ουσίας η επίκληση μου για βοήθεια ήταν μονόδρομος προκειμένου να σώσω την οικογένεια μου και την ίδια μου τη ζωή. Όλα τα ναρκωτικά που παρέδωσα στις αστυνομικές αρχές τα είχα προμηθευθεί εδώ και αρκετό καιρό και φυσικά η χρήση όλων αυτών ήταν καθημερινή και συστηματική με αποτέλεσμα να μου δημιουργηθούν ανυπέρβλητα ψυχιατρικά προβλήματα και πλέον να έχω σωματικά καταρρακωθεί, και να μην μπορώ ούτε να φροντίζω τον εαυτό μου πόσο μάλλον την οικογένεια μου».
Στη συνέχεια αναφέρεται στο σκηνικό της «εφόδου» στο Εφετείο, με το λευκό Nissan Juke που ήταν φορτωμένο με περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ και ναρκωτικά. «Από την πρώτη στιγμή που έφθασα στην οδό Λουκάρεως στην Αθήνα, όπου και βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ο αστυνομικός – ειδικός φρουρός καθώς φυλάσσει το χώρο των Δικαστηρίων και συγκεκριμένα του Εφετείου Αθηνών, παραδόθηκα σε αυτόν δίνοντας του όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις δίχως να αποκρύψω τίποτα. Ήδη κατά τη στιγμή παράδοσης μου, βρισκόμουν σε πλήρη σύγχυση υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Όλες τις ναρκωτικές ουσίες που κατείχα του τις παρέδωσα αμέσως, δίχως κανένα δισταγμό και ζήτησα τη βοήθεια του».
Σε ό,τι αφορά στο θέμα του «θησαυρού» του 1.5 εκατομμυρίου ευρώ, σε τσαλακωμένα χαρτονομίσματα των 5, 10 και 20 ευρώ για τα οποία οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν ότι προέρχονται από εμπορία ουσιών, ο 34χρονός ισχυρίζεται πως δεν έχουν να κάνουν με διακίνηση αλλά ούτε από άλλες παράνομες πηγές χωρίς όμως να δίνει πειστικές απαντήσεις αναφορικά με το πόθεν έσχες.
Μάλιστα αναφέρει πως ποτέ του δεν υπήρξε γνώριμος των αρχών, δεν υπήρχε καμία πληροφορία στη Δίωξη Ναρκωτικών για αυτόν που να τον συνδέει ανάλογες υποθέσεις, επικαλούμενος και το λευκό ποινικό του μητρώο.
Στο λακωνικό απολογητικό του υπόμνημα ο Βασίλης Γοργολίτσας, ζητά να μην προφυλακιστεί καθώς οπως λέει έχει μόνιμη κατοικία και δεν είναι ύποπτος φυγής. Αναφέροντας τα κριτήρια που απαιτούνται για την εφαρμογή του μέτρου της προσωρινής κράτησης δηλαδή ο κίνδυνος φυγής, όταν ο κατηγορούμενος δεν έχει γνωστή διαμονή στη χώρα ή έχει κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνει τη φυγή του ή κατά το παρελθόν υπήρξε φυγόδικος ή κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου ή παραβίαση περιορισμών διαμονή, ο κίνδυνος τελέσεως νέων εγκλημάτων.
«Έχω γνωστή και μόνιμη κατοικία και συγκεκριμένα κατοικώ στην Ηλιούπολη Αττικής, όπου και ζω με την οικογένεια μου και συγκεκριμένα την σύζυγό μου και τα δύο ανήλικα τέκνα μου. Δεν είμαι φυγόποινος, φυγόδικος και ύποπτος φυγής, καθώς σε κάθε στάδιο της εις βάρος μου ποινικής διαδικασίας συνεργάστηκα με τις Δικαστικές Αρχές με τη διάθεση να διευκολύνω το έργο τους, γεγονός άλλωστε που αποδεικνύεται περίτρανα με την αυτοβούλως εμφάνιση μου ενώπιον τους και την παράδοση όλων των ναρκωτικών ουσιών που κατείχα. [….]
Ουδεμία προπαρασκευαστική ενέργεια έχω πράξει για να διευκολύνω τη φυγή μου, αλλά αντιθέτως οποτεδήποτε εκλήθην από τις αρχές παρουσιάστηκα αυτοβούλως και αμέσως χωρίς να δημιουργήσω το παραμικρό πρόβλημα ή να παρακωλύσω την ποινική διαδικασία. Επίσης ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξα φυγόποινος, ή φυγόδικος, μέχρι την στιγμή της σύλληψής μου είχα μόνιμη και σταθερή εργασία και σε καμία περίπτωση δεν βαρύνομαι με παραβίαση περιορισμών διαμονής ή απόδραση, ούτε έχω αμετάκλητες καταδίκες για ομοειδείς ή και άλλες αξιόποινες πράξεις, ούτε και είμαι προσεσημασμένος για κάποιο αδίκημα».
Τέλος μέσω του υπομνήματος του, ζητά τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση του »Επίσης δια του παρόντος αιτούμαι τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί η έξη μου στις ναρκωτικές ουσίες και η αδυναμία από μόνος μου να αποβάλλω αυτή και επιπλέον να διαγνωστούν τα ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα που αντιμετωπίζω».