Η εταιρεία «Anubis» με τους ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που έκανε έρευνα στο σημείο που έγινε το έγκλημα των Τεμπών βρήκε καμένες μπλούζες, παπούτσια, μία κάρτα sim και οστά.

Τα κόκκαλα που βρέθηκαν στα χώματα τα οποία μεταφέρθηκαν από τις πρώτες κιόλας ώρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη σε ιδιωτικό οικόπεδο στο Κουλούρι, θα εξεταστούν από ανθρωπολόγο για να διαπιστωθεί αν είναι ανθρώπινα ή κάποιου ζώου.

Πατέρας ενός θύματος κατέθεσε σήμερα (07.10.2024) αίτημα στον εφέτη ανακριτή ώστε να γίνει έρευνα για πιθανές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι αξιωματικοί της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, σχετικά με το αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα στην εξέταση βιολογικών υλικών που συλλέχθηκαν από το Κουλούρι, τον Νοέμβριο του 2023.

Ταυτόχρονα, 19 μήνες μετά το δυστύχημα, 3 επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας κατέθεσαν σήμερα στον εφέτη ανακριτή, με τις περιγραφές τους να συγκλονίζουν.

«Ήμουν στο τρίτο βαγόνι. Την ώρα του δυστυχήματος νιώσαμε ένα μεγάλο φρενάρισμα να μας ωθεί προς τα μπροστά. Το δικό μου βαγόνι εκτροχιάστηκε εντελώς από τις ράγες και σύρθηκε. Εγώ κατάφερα και απεγκλωβίστηκα με τη βοήθεια ενός συναδέλφου μου που ταξιδεύαμε μαζί, τραυματίστηκα, νοσηλεύτηκα στο νοσοκομείο 3 μέρες.

Προχθές, σε ένα απότομο φρενάρισμα του λεωφορείου, έπαθα κρίση πανικού και με έπιασαν τα κλάματα. Ελπίζω να γίνουν σωστά οι έρευνες, όσον αφορά το δικαστικό κομμάτι», αναφέρει η Εύη που γλίτωσε από την τραγωδία.

«Ήμουν επιβάτης στο τρίτο βαγόνι, στη θέση 41. Μετά τη σύγκρουση, απ’ την αριστερή μεριά του βαγονιού είδα να έρχεται ένα νέφος, το οποίο έκαιγε. Αυτό που ερχόταν έκαιγε, χωρίς να έχει φλόγα. Και ρουφούσε τα σωθικά και το δέρμα» περιγράφει ο κ. Θεόδωρος.

Η Αλεξάνδρα επέβαινε στο 5ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας και δήλωσε στο ΕΡΤNews:

«Υπήρχε καπνός, μύριζε έντονα, κάτι περίεργο που δεν το έχουμε ξαναμυρίσει. Οι επιβάτες μεταξύ μας. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Εμείς τα παιδιά που ήμασταν σε πιο ήρεμη θέση μπορούσαμε να βοηθήσουμε τους μεγαλύτερους ανθρώπους και άλλους που είχαν χτυπήσει λίγο πιο σοβαρά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθούμε να βρούμε δικαιοσύνη και για εμάς, και για τα παιδιά που χάθηκαν, και για να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο», είπε στην κάμερα της εκπομπής.