Ο 60χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν προσωρινά κρατούμενος για το έγκλημα των Τεμπών, αναμένεται να αποφυλακιστεί τις επόμενες ημέρες με περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από αίτημα της υπεράσπισής του προς τον εφέτη-ανακριτή για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, το οποίο υποστηρίχθηκε από τον αντεισαγγελέα Εφετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον σταθμάρχη θα επιβληθούν περιοριστικοί όροι όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Υπάρχει το προηγούμενο της αποφυλάκισης του επιθεωρητή του ΟΣΕ, στον οποίο επιβλήθηκε ο κατ’ οίκον περιορισμός και εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ.

Η αποφυλάκιση του σταθμάρχη θεωρείται δεδομένη, καθώς πλησιάζει η 1η Σεπτεμβρίου 2024, οπότε και εξαντλείται το ανώτατο χρονικό όριο του 18μηνου της προσωρινής κράτησης.

Η παρέλευση του 18μηνου υποχρεώνει τις δικαστικές αρχές να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Παράλληλα, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την παρουσία του τότε υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, στον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικογραφία προκύπτουν μαρτυρίες που επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του σε άτυπη συνάντηση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, μετά από αίτημα συγγενούς θύματος, ο εφέτης-ανακριτής όρισε πραγματογνώμονα για να εξετάσει εμπορευματοκιβώτιο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που μεταφέρθηκε πρόσφατα στο Κουλούρι.