ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Σέριφος: Η απόδειξη ότι είμαστε στην χώρα που καίγονται ακόμα και τα βράχια...

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω» – Τι λέει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Επίθεση στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω» – Τι λέει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την επίθεση αγνώστων με μολότοφ έξω από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου στου Παπάγου, Ιωάννας Κλάπα, ανέφερε πως «εμφανίστηκαν ξαφνικά μπροστά μου και άρχισαν να πετούν μολότοφ. Δεν πρόλαβα να αντιδράσω. Ευτυχώς, πρόλαβα να βγω από το αυτοκίνητο».

Ο αστυνομικός, που είχε αναλάβει καθήκοντα σκοπού υπηρεσίας ήταν μέσα στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ., όταν στις 00:45 της Πέμπτης ομάδα περίπου 7 ατόμων έκαναν επίθεση με τουλάχιστον 5 μολότοφ, με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα β’ βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια και αυτή την ώρα να παραμένει νοσηλευόμενος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Με βάση ανώτατες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. η δικογραφία που σχηματίζεται από την Αντιτρομοκρατική είναι κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμό και έκρηξη.

«Υπάρχει υλικό όπου οι κινήσεις τους έχουν καταγραφεί και σε αυτό βλέπουμε 5-7 νεαρά άτομα να κινούνται με σκοπό να διαπράξουν καταδρομική ενέργεια με θανατηφόρο πρόθεση δεδομένου ότι ο σκοπός ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του», λένε στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που «χτενίζουν» τη γύρω περιοχή για να βρουν βίντεο από την διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση.

Οι έρευνες για την ώρα εστιάζονται στους κόλπους του αντιεξουσιαστικού χώρου με τις Αρχές να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και στο σύνολο των δραστών αυτή να ήταν η πρώτη φορά που προέβησαν σε μία τέτοια ενέργεια.

«Ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων ή ότι ενδεχομένως κάποιοι εξ αυτών έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί κατά το παρελθόν», επισημαίνουν, προσθέτοντας πως «ακόμη είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε συμπεράσματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχουμε σύντομα αποτέλεσμα».

Το χρονικό

Η επίθεση έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/6), περί τις 12.45 π.μ, όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά από το περιπολικό που φυλούσε έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου, και πέταξε βόμβες μολότοφ.

Ο φρουρός τραυματίστηκε στο χέρι και στο πρόσωπο, ενώ από την επίθεση έπιασε φωτιά και ένα περιπολικό που ήταν εκεί και κλήθηκε η πυροσβεστική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα προκλήθηκαν φθορές και στο περιπολικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.