Με το «στόμα ανοιχτό» έμειναν οι αστυνομικοί που έκαναν ελέγχους στις αποσκευές των επιβατών που θα αναχωρούσαν την Πέμπτη με πτήση από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, όταν άνοιξαν την βαλίτσα ενός 30χρονου Έλληνα και βρήκαν μέσα ένα τμήμα απολιθώματος, το οποίο προερχόταν από το Απολιθωμένο Δάσος του νησιού.

Το αντικείμενο εξετάστηκε από αρμόδιο υπάλληλο του τοπικού μουσείου Φυσικής Ιστορίας, επιβεβαιώθηκε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας και κατασχέθηκε. Ο 30χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης κατηγορούμενος για παραβάσεις του Δασικού και του Τελωνειακού Κώδικα.

Ξήλωσαν υλικά του Τ.Ο.Ε.Β.

Τα υλικά ύδρευσης του δικτύου άρδευσης του Τ.Ο.Ε.Β. στον κάμπο της Ορεστιάδας είχαν βάλει στο στόχαστρό τους δυο “κυνηγοί” μετάλλων και είχαν ξηλώσει τέσσερις μεταλλικές δικλείδες, πριν εντοπιστούν να κινούνται ύποπτα με Ι.Χ. αυτοκίνητο από συνοριοφύλακες οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή, το απόγευμα της Πέμπτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρχικά, οι δράστες ακινητοποίησαν το όχημα, αλλά στη συνέχεια ανέπτυξαν ταχύτητα για να αποφύγουν τον έλεγχο, με κίνδυνο να τραυματίσουν έναν αστυνομικό που επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει. Όμως, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα αποδόθηκαν στον Οργανισμό.