ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Εργατικό δυστύχημα στο Κιλκίς: Νεκρός 55χρονος – Δύο συλλήψεις

«Έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί»

Εργατικό δυστύχημα στο Κιλκίς: Νεκρός 55χρονος – Δύο συλλήψεις

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε εργοτάξιο στο Κιλκίς, καθώς ένας 55χρονος εργαζόμενος έχασε τη ζωή τους εν ώρα εργασίας.

Όπως αναφέρει τοπικό μέσο, το τραγικό περιστατικό έγινε σε τεχνική εταιρεία στις 18:30 το απόγευμα σε εργοτάξιο στο Κιλκίς.

Ένας 55χρονος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε γραμμές του ΟΣΕ, όταν έπεσε από ύψωμα σε μηχάνημα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέβη στο σημείο, όμως ο 55χρονος είχε ήδη καταλήξει.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνέλαβαν τον οδηγό του μηχανήματος και τον εργοδηγό της εταιρίας, οι οποίοι με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για το τραγικό δυστύχημα έχει παραγγελθεί νεκροψία-νεκροτομή, η οποία θα ρίξει «φως» στα ακριβή αίτια θανάτου του 55χρονου.

Το Α.Τ. Παιονίας έχει αναλάβει την προανάκριση για το θλιβερό δυστύχημα.

Όπως καταγγέλλουν από το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος «έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Νέο θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα συνέβη σήμερα στην περιοχή της Ειδομένης σε εργοτάξιο της εταιρίας AWACS.

Συνάδελφος οικοδόμος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου σε συνθήκες όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και η εντατικοποίηση κυριαρχεί.

Για το νέο αυτό θανατηφόρο εργοδοτικό έγκλημα δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε το κακό μας ριζικό. Φταίει που για τα κέρδη του κεφαλαίου εντατικοποιείται η δουλειά, καταργούνται ακόμη και στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας με το κερασάκι να νομοθετούνται και επίσημα οι 13 ώρες εργασίας που εξοντώνουν συστηματικά και σταθερά τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους συνάδελφους Οικοδόμους να σηκώσουν το κεφάλι και να αγωνιστούν για ζωή με δικαιώματα μέσα από τον οργανωμένο και συλλογικό αγώνα γιατί μόνο αυτός θα φέρει αποτελέσματα και δεν θα θρηνούμε καθημερινά συναδέλφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.