Στην παροχή ενός ακόμη επιδόματος σε μορφή voucher θα προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση, με στόχο να διασώσει ό,τι μαζεύεται. Έτσι σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, ολοένα και πιο κοντά βρισκόμαστε στην εφαρμογή του προγράμματος «SportPass», αξίας 300 ευρώ.

Το «SportPass» αναμένεται να χορηγηθεί σε μορφή άυλης κάρτας και οι δικαιούχοι θα μπορέσουν να την χρησιμοποιήσουν για πληρωμές ορισμένων δραστηριοτήτων των παιδιών τους, ενώ δεν θα μπορούν να το εξαργυρώσουν για την αγορά σχολικών ειδών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δυνητικά υποψήφιοι είναι οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου οι οποίοι εκτιμάται πως αγγίζουν τα 100.000 άτομα. Από αυτούς οι υποψήφιοι δικαιούχοι είναι μόλις 35.000 οι οποίοι θα επιλεχθούν βάσει οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το πρόγραμμα αυτό θα καλύπτει τις εγγραφές και συμμετοχές σε αθλητικούς συλλόγους. Στόχος είναι η  προώθηση της καθημερινής άσκησης και η ενσωμάτωση του αθλητισμού στην καθημερινότητα των παιδιών, αφού οι «αιματηρές» οικονομικές αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν κάνει τα παιδιά χιλιάδων οικογενειών, να θεωρούν είδος πολυτέλειας την ενασχόληση με τον αθλητισμό.