ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Eurostat: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Έλληνες στο να ξοδεύουν τα λιγότερα χρήματα για τις διακοπές τους

Ακόμη ένα αρνητικό εύρημα για την τουριστική δραστηριότητα των Ελλήνων

Eurostat: Πρωταθλητές Ευρώπης οι Έλληνες στο να ξοδεύουν τα λιγότερα χρήματα για τις διακοπές τους

Όπως αποκάλυψε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία «Eurostat», οι Έλληνες τουρίστες βρίσκονται στην τελευταία θέση συγκριτικά με άλλους πολίτες της ΕΕ για τα χρήματα που ξοδεύουν στις διακοπές τους.

Συγκεκριμένα, το 2023 οι Ευρωπαίοι πραγματοποίησαν σχεδόν 6% περισσότερα ταξίδια με τουλάχιστον μια διανυκτέρευση σε σύγκριση με το 2022.

Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφέρουμε πως ξόδεψαν κατά μέσον όρο 97,6 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε τουριστικά ταξίδια (μεταφορές, διαμονή, άλλα αγαθά ή υπηρεσίες) το 2023 σημειώνοντας αύξηση 11,8% σε σύγκριση με το 2022, 87,3 ευρώ.

Μάλιστα, οι τουρίστες από το Λουξεμβούργο ξόδεψαν τα περισσότερα (183 ευρώ), ακολουθούν στη 2η θέση οι Αυστριακοί (161 ευρώ) και τρίτοι έρχονται οι Ιρλανδοί (143 ευρώ).

Αντιθέτως, οι Έλληνες τουρίστες είναι τελευταίοι με 48 ευρώ ανά διανυκτέρευση, στο μισό δηλαδή του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Είναι ουραγοί στη σχετική λίστα, με τους Πολωνούς να βρίσκονται στην προτελευταία θέση (52 ευρώ) και τους Τσέχους στην τρίτη θέση από το τέλος (57 ευρώ).

Η παραπάνω διαπίστωση αποτελεί ένα ακόμη απτό αποδεικτικό στοιχείο ότι τα ευχολόγια της κυβέρνησης περί οικονομικής ανάκαμψης είναι «κενά λόγια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.