Αναστάτωση επικράτησε τα ξημερώματα της Κυριακής (27/10) στη Φλώρινα, έπειτα από δηλητηρίαση 16 ατόμων από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Λιμνοχώρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δηλητηρίαση οφείλεται σε ατελή καύση στη θέρμανση και στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.

Πολλοί από αυτούς που το εισέπνευσαν, λιποθύμησαν.

Αμέσως στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με το kozaninedia.gr, έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και οι πελάτες του ξενοδοχείου με τα πιο σοβαρά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, αλλά και σε άλλα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του kozan.gr, 14 άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας με αναπνευστικά προβλήματα, κάποια εξ αυτών σε λιπόθυμη ή ημιλιπόθυμη κατάσταση, εξαιτίας αναθυμιάσεων του συστήματος θέρμανσης (πιθανότατα διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα) στο τουριστικό κατάλυμα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας βοήθησαν στο να εκκενωθεί το κτήριο.

Δύο τουλάχιστον άτομα φέρονται να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, με τον ένα να έχει ήδη διασωληνωθεί.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ ένας 48χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και βρίσκεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας, ενώ σύμφωνα με τον διοικητή της ΜΕΘ του νοσοκομείου η κατάσταση του άτυχου 48χρονου κρίνεται σοβαρή και πρόκειται να εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η γυναίκα του, σε επίσης σοβαρή κατάσταση ωστόσο δεν κρίνεται αναγκαία η διασωλήνωση της στην ΜΕΘ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής επιχείρησης συνελήφθη και κρατείται στο Α.Τ. Αμυνταίου.