ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Μονοκούκι» Διαμαντοπούλου ψήφισαν στο ΠΑΣΟΚ οι… νεοδημοκράτες!

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Προθεσμία 48 ωρών στον αντιδήμαρχο για να δώσει εξηγήσεις

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη

Φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Προθεσμία 48 ωρών στον αντιδήμαρχο για να δώσει εξηγήσεις

Προθεσμία 48 ωρών για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 29 Σεπτεμβρίου στους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής, ζήτησε και τελικά έλαβε ο αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας μελέτησε τα στοιχεία που του διαβίβασαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και έκρινε υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις, ώστε ο 70χρονος αντιδήμαρχος, ο οποίος είναι μάλιστα αρμόδιος για θέματα πολιτικής Προστασίας, να κληθεί για παροχή εξηγήσεων.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε παραδεχτεί στις Αρχές την πράξη του, το κάπνισμα των μελισσιών του, και γι’ αυτό του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ. Ωστόσο, αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση του με την έναρξη της φωτιάς.

Πάντως αρχικά και για περίπου δύο ημέρες αρνείτο ότι έχει προχωρήσει σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσών). Μάλιστα, στις Αρχές έφτασε η πληροφορία ότι λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς το είχε εκμυστηρευτεί σε μάρτυρα και έτσι, ύστερα από μεθοδική εξέτασή του από τα στελέχη της ΔΑΕΕ, το ομολόγησε.

Πώς ξέσπασε η φωτιά στην Κορινθία
Την ώρα που κάπνιζε τα μελίσσια του ο 70χρονος επικρατούσε άπνοια, ωστόσο, από την αυτοψία της Πυροσβεστικής, στον χώρο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυψέλες ήταν κοντά σε δέντρα, δεν υπήρχε το απαιτούμενο νερό σε κοντινή απόσταση (για περίπτωση ανάγκης) και δεν είχε γίνει η απαραίτητη αποψίλωση στον ευρύτερο χώρο.

Η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση 180 μέτρων από το σημείο όπου κάπνιζε τα μελίσσια του ο 70χρονος. Ο ίδιος ήταν αυτός που ενημέρωσε την Πυροσβεστική, περίπου στις 10:50 το πρωί της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου. Φέρεται, ωστόσο, να αποχώρησε από το σημείο, καθώς πήρε το όχημά του και έφυγε (γεγονός που προκάλεσε εντύπωση).

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι λίγα λεπτά πριν την εκδήλωση της φωτιάς, πέρασε από το σημείο έναρξης με το όχημά του, αναφέροντας όμως ότι δεν είχε καμία σχέση με τον πύρινο εφιάλτη που ακολούθησε.

Τα στελέχη της ΔΑΕΕ έβαλαν στο «μικροσκόπιο» τον αντιδήμαρχο για όλους τους προαναφερθέντες παρακάτω λόγους. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει παρουσία άλλου ατόμου, ή άλλου οχήματος στο χώρο. Επίσης, στο σημείο δεν υπάρχουν κολώνες της ΔΕΗ, ή άλλα ηλεκτροφόρα καλώδια, ενώ κατά την αυτοψία δεν βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν εμπρησμό.

Τι υποστηρίζει ο αντιδήμαρχος για τη φωτιά
Ο αντιδήμαρχος από την πλευρά του υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εκδήλωση της μεγάλης φωτιάς και ότι ήταν ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές για την έναρξή της, προκειμένου να λάβει χώρα η άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων.

Ως προς το πρόστιμο που του επιβλήθηκε γιατί κάπνιζε τα μελίσσια του, φέρεται να διατείνεται πως στο Ξυλόκαστρο υπήρχε την ημέρα εκείνη κατηγορία κινδύνου 3 και όχι κατηγορία κινδύνου 4, όπως ήταν στην Κόρινθο. Έτσι, θα υποστηρίξει ότι επιτρέπονταν οι ενέργειές του, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Δικηγόρος αντιδημάρχου: «Δεν υπάρχει δίωξη»
Διαψεύδει την είδηση ότι ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη για εμπρησμό σε βάρος του αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Α.Βαγγόπουλος.

Σε ανακοίνωσή του γίνεται λόγος για αυθαίρετα και αναληθή δημοσιεύματα που διακινούνται στα δημοσιογραφικά ρεπορτάζ. Όπως λέει, «ουδέποτε ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του πελάτη του».

Αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι την Τετάρτη, μετά από αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, ο εισαγγελέας Κορίνθου παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το κακούργημα του εμπρησμού, με βασικό ύποπτο τον αντιδήμαρχο που αναμένεται να δώσει εξηγήσεις στα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον δικηγόρο του αντιδημάρχου:

«Με αφορμή αυθαίρετα και αναληθή δημοσιεύματα που διακινούνται στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και δημοσιογραφικά ρεπορτάζ που αναπαράγονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφορικά με την πυρκαγιά της 29ης Σεπτεμβρίου 2024 στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, δια του παρόντος και υπό την ιδιότητά μου ως Πληρεξουσίου Δικηγόρου του Αντιδημάρχου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, με στοιχεία Α.Κ., σας ενημερώνω ότι: ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ανωτέρω εντολέα μου, ΟΥΔΕΠΟΤΕ συνελήφθη αυτός και ΟΥΔΕΠΟΤΕ έως και σήμερα ασκήθηκε σε βάρος του κακουργηματική δίωξη για το αδίκημα του εμπρησμού κατ’ άρθρο 265 Π.Κ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία στην προκειμένη περίπτωση επιχειρείται από ορισμένους να διαστρεβλωθεί, τονίζω ότι όλες οι υπόλοιπες αναφορές που διακινούνται στον Τύπο τυγχάνουν ψευδείς και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα, τα περί αξιολογήσεως του αποδεικτικού υλικού και δήθεν υπάρξεως επαρκών ενδείξεων ενοχής από τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου προκείμενου να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του ως άνω εντολέως μου τυγχάνουν αναληθή στο σύνολό τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε περίπτωση συνεχίσεως αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων επιφυλασσόμεθα για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας. Τέλος και για λόγους διαφάνειας αλλά και αποκατάστασης της αλήθειας, παρακαλώ για την άμεση δημοσιοποίηση του παρόντος σε άπαντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.