Ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, προχώρησε σε μία νέα ανάρτηση «βόμβα» αναφορικά με την υπόθεση της Πάτρας.
Ο κ. Λέων, τον τελευταίο καιρό έχει ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, είτε με αναρτήσεις στα προσωπικά του social media, είτε είτε δίνοντας συνεντεύξεις. Αυτή τη φορά μέσα από το προσωπικό του Facebook έδωσε νέα διάσταση στο θρίλερ.
Όπως αναφέρει στη ανάρτησή του «διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια».
Σημειώνεται ότι από τα τρία παιδιά της οικογένειας, η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια.
Τζωρτζίνα: Οι κομβικές ημερομηνίες και οι διαγνώσεις για «εγκεφαλοπάθεια» και «ανοξία»
Η πρώτη κομβική ημερομηνία είναι η 10η Απριλίου του 2021. Η οικογένεια Δασκαλάκη, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της 6μηνης Ιριδας, αναγκάζεται να μεταφέρει στο νοσοκομείο την πρωτότοκη κόρη καθώς η μητέρα διαπιστώνει σοβαρά προβλήματα υγείας. Στο Καραμανδάνειο υπέστη ακαθόριστης αιτιολογίας καρδιακή ανακοπή. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί και από πού προήλθε. Αφού το 9χρονο κοριτσάκι δεν αντιμετώπιζε κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, τότε γιατί οι γιατροί δεν κατάφεραν μεμονωμένα να λύσουν το μυστήριο; Μάλιστα, αφού μεταφέρθηκε στην Εντατική Μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών και διασωληνώθηκε για έναν μήνα, πήρε εξιτήριο και λίγες εβδομάδες μετά εισήχθη και πάλι για νοσηλεία, αυτή τη φορά με εγκεφαλοπάθεια μη καθορισμένης αιτιολογίας. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν αναλυτικά απαντήσεις για το πώς εξηγείται επιστημονικά αυτό το γεγονός.
Η δεύτερη και πλέον σημαντική ημερομηνία είναι οι πρώτες ημέρες του Ιουλίου, τότε που η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας. Με βάση τη διάγνωση των θεραπόντων ιατρών, το κοριτσάκι παρουσίασε εγκεφαλικές βλάβες συνεπεία ανοξίας. Και εδώ οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ζητήσουν λεπτομερέστατη εξήγηση για αυτό που διαπίστωσαν στο παιδάκι. Πώς υπέστη ανοξία, δηλαδή δεν οξυγονωνόταν επαρκώς ο εγκέφαλός της; Ιατρικά πού αποδίδεται αυτό το δεδομένο; Και ποιες είναι οι πιθανές αιτίες που το προκάλεσαν; Για τους αστυνομικούς η ανοξία συνειρμικά παραπέμπει σε καταστάσεις που πρέπει να τεκμηριωθούν ιατρικά.
Τρίτη κομβική ημερομηνία είναι αρχές του χρόνου, όταν οι γονείς πήγαν πάλι το παιδί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας με ακαθόριστης αιτιολογίας εγκεφαλοπάθεια. Οι γιατροί ζήτησαν περαιτέρω νευροπαθολογικό έλεγχο και το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο «Αγλαΐα Κυριακού».
Τρεις ημέρες μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, παρουσίασε επιδείνωση της υγείας και κατέληξε. Όπως προέκυψε, η 9χρονη είχε μελανιάσει και είχαν γυρίσει οι κόρες των ματιών της.