ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Το πειραματικό drone SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS «κάρφωσε» τα Γλυκά Νερά και προκάλεσε την πυρκαγιά!

Προσήχθησαν 4 άτομα

Το πειραματικό drone SARISA SRS-1A της εταιρείας SAS «κάρφωσε» τα Γλυκά Νερά και προκάλεσε την πυρκαγιά!

Σύμφωνα με το οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε από το σημείο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Γλυκά Νερά, το drone το οποίο κατέπεσε στο σημείο είναι το SARISA SRS-1A, της εταιρείας SAS, όπως αναγράφεται και στο ρύγχος του με λευκά γράμματα.

Η βασική διαμόρφωση υποτίθεται ότι θα περιλαμβάνει διπλό εκτοξευτή για μη κατευθυνόμενες ρουκέτες διαμέτρου 2.75 ιντσών HYDRA 70, κάτι που φυσικά είναι ξεπερασμένο γιατί σε κανένα πεδίο μάχης δεν χρησιμοποιούνται σήμερα μη κατευθυνόμενα πυρομαχικά πλην των ελεύθερης πτώσης χειροβομβίδων ή άλλων εκρηκτικών από FPV.

Το ερώτημα είναι αν το χρησιμοποιούσαν για εναέρια παρατήρηση και έγκαιρη προειδοποίηση για πυρκαγιές, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία, κάτι που δεν έγινε και με μεγάλη επιτυχία ή αν έκαναν δοκιμαστική πτήση και σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να είχαν λάβει άδεια από την ΥΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων προφανώς της εταιρείας είχαν τον χειρισμό του.

Δείτε τη φωτογραφία:

drone_glykanera2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τότε οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν και στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου, τους προσήγαγαν. Τους οδήγησαν στο ΑΤ Παιανίας ενώ έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.