ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ειδικό ρόλο «κατευνασμού» των βουλευτών της ΝΔ αναλαμβάνει η Ντόρα...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Γονείς πηγαίνουν ανεμιστήρες στα σχολεία για να μπορέσουν να δώσουν Πανελλήνιες τα παιδιά τους (βίντεο)

Eν έτει 2024 οι μαθητές δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο κάτω από άθλιες συνθήκες

Γονείς πηγαίνουν ανεμιστήρες στα σχολεία για να μπορέσουν να δώσουν Πανελλήνιες τα παιδιά τους (βίντεο)

Γονείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πηγαίνουν ανεμιστήρες στα σχολεία που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις τα παιδιά τους προκειμένου να αντέξουν τον καύσωνα, αφού οι αίθουσες δεν διαθέτουν κλιματισμό.

Ο καύσωνας έχει κάνει εδώ μερικά 24ωρα την εμφάνισή του σε όλη τη χώρα, με τις θερμοκρασίες να είναι ανυπόφορες. Την ίδια ώρα οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου καλούνται σε αυτές τις συνθήκες να δώσουν Πανελλήνιες.

Κάποιοι γονείς μάλιστα, αναγκάστηκαν να πάνε ανεμιστήρες από τα σπίτια τους στο σχολείο που εξετάζονται τα παιδιά τους. Οι εικόνες προκαλούν θλίψη, καθώς εν έτει 2024 οι μαθητές καλούνται να παλέψουν για το μέλλον κάτω από άθλιες συνθήκες.

Το 5ο Λύκειο στην Ανατολική Θεσσαλονίκη στεγάζεται εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία σε προκάτ αίθουσες. Σε καμία από αυτές δεν υπάρχει κλιματισμός, ενώ στις περισσότερες δεν έχουν ούτε ανεμιστήρες.

Έτσι η διεύθυνση του σχολείου που λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο, ζήτησε από τους γονείς να φέρουν από τα σπίτια τους ανεμιστήρες προκειμένου τα παιδιά τους να αντέξουν την ανυπόφορη ζέστη. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας πατέρας πηγαίνει στο σχολείο με το ανεμιστήρα στα χέρια.

Ακόμα, γονείς του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων κινητοποιήθηκαν έψαξαν και μάζεψαν δεκάδες ανεμιστήρες προκειμένου τα παιδιά τους που γράφουν πανελλαδικές να ανταπεξέλθουν στις θερμοκρασίες καύσωνα αφού δεν φρόντισαν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι.

Όπως έγραψαν στο Facebook οι γονείς κινητοποιήθηκαν από την «αγάπη για τα παιδιά μας ,η αγωνία μας ,μαζί με το άγχος τους».

Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι οι γονείς αναγκάστηκαν «με δική τους πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν άμεσα και γρήγορα ανεμιστήρες προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν πιο εύκολες τις συνθήκες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων λόγο καιρικών συνθηκών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι άρχοντες του τόπου δεν «διάβασαν» προφανώς την εγκύκλιο του υπουργείου» σχολιάζουν αιχμηρά οι γονείς του 2ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.