
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον 31χρονο Ρομά που τον Οκτώβριο του 2022, οδηγούσε μεθυσμένος, παρέσυρε με το αυτοκίνητο και σκότωσε μία 15χρονη και τραυμάτισε σοβαρά την 11χρονη αδελφή της και τη μητέρα τους στον οικισμό της Παλαιόχωρας, στην Ημαθία.
Τότε, ο άνδρας είχε τραπεί σε φυγή και εγκατέλειψε τη μητέρα με τις κόρες τις αβοήθητες στο οδόστρωμα.
Στον 31χρονο, ο οποίος καταδικάστηκε για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και με επικίνδυνους ελιγμούς (που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τη βαριά σωματική βλάβη άλλων), όπως επίσης για εγκατάλειψη τόπου τροχαίου, επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 12,5 ετών και επιστρέφει στις φυλακές όπου κρατείται από την ημέρα της σύλληψής του.
Στον Ρομά αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.
Η 15χρονη εκτινάχτηκε στα 32 μέτρα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος κινούνταν με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, πραγματοποιώντας παράλληλα επικίνδυνους ελιγμούς, όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να βγει από το ρεύμα πορείας του και να παρασύρει τις δύο ανήλικες και την μητέρα τους που κινούνταν πεζές.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο κατηγορούμενος, είναι ότι η 15χρονη που έχασε τη ζωή της, εκτινάχθηκε σε απόσταση 32 μέτρων από το σημείο της παράσυρσης.
Στην απολογία του ο 31χρονος υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει δύο μπύρες και ότι έφυγε από το σημείο του δυστυχήματος για να μεταβεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς είχε τραυματιστεί και ο ίδιος. Ο ίδιος παρουσιάστηκε τρεις ημέρες αργότερα σε αστυνομικό τμήμα.
Τι είχε πει ο θείος της 15χρονης
Λίγες ώρες μετά την τραγωδία, ο θείος των παιδιών είχε καταγγείλει πως ο οδηγός του αυτοκινήτου έτρεχε με 180 χιλιόμετρα την ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.
«Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», είχε πει ο κ. Μαυρίδης ενώ τόνισε πως ο κατηγορούμενος κυκλοφορούσε συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», είχε επισημάνει ο ίδιος.
Παράλληλα, περιέγραψε το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά».
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.