ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα στον ΒΟΑΚ

Η 17χρονη έχασε τη ζωή της πέφτοντας από τη γέφυρα του Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ, στις 23 Μαΐου

Ηράκλειο: ΕΔΕ στο σχολείο όπου φοιτούσε η 17χρονη Νικολέτα που έπεσε από γέφυρα στον ΒΟΑΚ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, στο Λύκειο Μοχού, όπου φοιτούσε η άτυχη Νικολέτα, η οποία έπεσε από γέφυρα του ΒΟΑΚ.

Στο πλαίσιο της ΕΔΕ, που είναι ήδη σε εξέλιξη, το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διεύθυνση του σχολείου έχουν κληθεί να μιλήσουν για όσα ενδεχομένως γνωρίζουν γύρω από τη σχολική καθημερινότητα της Νικολέτας.

Η 17χρονη έχασε τη ζωή της πέφτοντας από τη γέφυρα του Αποσελέμη στον ΒΟΑΚ, στις 23 Μαΐου. Λίγο νωρίτερα είχε φύγει από το σχολείο της, όπου έγγραφε προαγωγικές εξετάσεις. Στην ΕΔΕ αντιδρά η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ν. Ηρακλείου, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καμιά ευθύνη για την έλλειψη παιδοψυχιάτρων και ψυχολόγων στα σχολεία».

«Ειδικότερα, στο ΓΕ.Λ. Μοχού δεν υπήρχε ψυχολόγος, ούτε έστω για λίγες ώρες την εβδομάδα (ψυχολόγος κάλυπτε το Γυμνάσιο Μοχού μόνο για δύο ώρες!). Και ενώ, ουσιαστικά, όλη η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ αλλά και η Διοίκηση τοπικά είναι υπόλογες για την έλλειψη των ειδικών επιστημόνων της ψυχικής υγείας στο εν λόγω σχολείο, ελέγχεται ο διευθυντής του ΓΕ.Λ. Μοχού για την έλλειψη διάγνωσης(!) και καλούνται όλα τα μέλη του συλλόγου να… καταθέσουν για τυχόν παραβάσεις των καθηκόντων τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οικογένεια της άτυχης Νικολέτας δεν είχε, όπως λέει προς πάσα κατεύθυνση, κάποια ένδειξη ότι η 17χρονη είχε τάσεις αυτοκτονίας. Πιστεύουν ότι πήρε τη μοιραία απόφαση λόγω ψυχολογικής πίεσης που αισθανόταν από τις συμπεριφορές διάφορων ατόμων. Για υπόθεση εκφοβισμού είχε μιλήσει και η δικηγόρος της οικογένειας Αλεξάνδρα Σπανάκη. «Θα πρέπει να αποκαλυφθεί ποιος ή ποιοι “έσπρωξαν” αυτό το παιδί στην αυτοκτονία, αν αυτό τελικά έχει συμβεί» είχε δηλώσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.