ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Οι ΗΠΑ πήραν 300 εκατ, ευρώ από τη Novartis χάρη στον Παύλο Σαράκη. Η Ελλάδα τι ακριβώς πήρε, είπαμε;

Κ.Δημογλίδου για δολοφονία 11χρονης: «Ο 37χρονος τη σκότωσε και την εγκατέλειψε – Σήμερα θα εξεταστεί η σορός της»

Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν καθώς είχε συλληφθεί για βιασμό το 2017

Κ.Δημογλίδου για δολοφονία 11χρονης: «Ο 37χρονος τη σκότωσε και την εγκατέλειψε – Σήμερα θα εξεταστεί η σορός της»

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Κωσταντία Δημογλίδου, το πρωί της Τρίτης (11/6), μίλησε για τη δολοφονία της 11χρονης Βασιλικής στον Πύργο από τον 37χρονο θείο της, τονίζοντας πως ο δράστης τη σκότωσε και την εγκατέλειψε, ενώ σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός της. 

Παράλληλα, περιέγραψε πώς η αστυνομία έφτασε στον 37χρονο δράστη, μετά τη δήλωση εξαφάνισης της 11χρονης.

«Λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας δηλώθηκε η εξαφάνιση από τον πατέρα. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν από βιντεοληπτικό υλικό να ταυτοποιήσουν το αυτοκίνητο του καθ’ ομολογίαν δράστη. Στη συνέχεια τις πρωινές ώρες προσήχθη και τελικά κατάφεραν να του αποσπάσουν ομολογία λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι», είπε αρχικά η κ.Δημογλίδου.

Όπως είπε, τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι το παιδί δολοφονήθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε.

«Μάλλον εκεί δολοφόνησε το παιδί. Δεν μεταφέρθηκε νεκρό σε αυτό το σημείο. Το δολοφόνησε και το εγκατέλειψε. Στη συνέχεια έφτασε ο ιατροδικαστής, ο οποίος μακροσκοπικά δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία, σήμερα αναμένεται να εξεταστεί η σορός».

Ο δράστης είχε απασχολήσει στο παρελθόν καθώς είχε συλληφθεί για βιασμό το 2017.

«Οι αστυνομικοί, τους δίνει το δικαίωμα το παρελθόν του δράστη, να θεωρούν ότι τα κίνητρα του συγκεκριμένου ήταν σεξουαλικά, καθώς στο παρελθόν, το 2017, είχε ξανασυλληφθεί από την ίδια υπηρεσία για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου, μίας 14χρονης.

Είχε δικαστεί το 2020 στη Ζάκυνθο, όμως ήταν ελεύθερος γιατί τότε του έδινε ο νόμος το δικαίωμα με περιοριστικούς όρους. Δεν φυλακίστηκε ποτέ ούτε εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η απόφαση».

Όπως ανέφερε η κ.Δημογλίδου, σχετικά με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί, ο δράστης της υπόθεσης έδινε το παρών στο αστυνομικό τμήμα και «για αυτό οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή που ταυτοποίησαν το άτομο αυτό ήξεραν για ποιον άνθρωπο μιλάμε».

«Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα, ο άνθρωπος αυτός δεν είχε απασχολήσει με τέτοιου είδους αδικήματα ξανά την ΕΛ.ΑΣ.. Συνέχιζε και έδινε το παρών, όπως ήταν οι περιοριστικοί του όροι, μέχρι και το χθεσινό πρωινό που προσήχθη και συνελήφθη μετά την ομολογία του».

Ερωτηθείσα για το εάν προηγήθηκε σεξουαλική επίθεση στην ανήλικη, πριν τη δολοφονία, η κυρία Δημογλίδου απάντησε: «Δεν έχει απαντήσει ο δράστης, παρόλο που έχει ερωτηθεί πολλές φορές. Δεν έχει απαντήσει ποιο ήταν το κίνητρό του για να σκοτώσει το μικρό παιδί».

Μεταξύ άλλων η κυρία Δημογλίδου τόνισε: «Από το υλικό που έχει η αστυνομία στη διάθεσή της φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα του δράστη με τη θέλησή του και είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αν δικαζόταν σήμερα ο άνθρωπος αυτός θα βρισκόταν στη φυλακή με την αλλαγή του ποινικού κώδικα».

Μεταξύ άλλων η κ.Δημογλίδου τόνισε: «Από το υλικό που έχει η αστυνομία στη διάθεσή της φαίνεται ότι το παιδί εισέρχεται στο όχημα του δράστη με τη θέλησή του και είναι απόλυτα φυσιολογικό γιατί ανήκει στο οικογενειακό του περιβάλλον. Αν δικαζόταν σήμερα ο άνθρωπος αυτός θα βρισκόταν στη φυλακή με την αλλαγή του ποινικού κώδικα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.