ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Καίριο χτύπημα κατά αρχαιοκαπήλων μετά από έρευνες του Γιώργου Τσούκαλη

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία

Καίριο χτύπημα κατά αρχαιοκαπήλων μετά από έρευνες του Γιώργου Τσούκαλη

Ένα μεγάλο χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας έγινε σήμερα. Πρόκειται για υπόθεση υψίστης σημασίας καθώς δυο από τους τρείς εμπλεκόμενους είχαν συλληφθεί ξανά και στο παρελθόν τόσο για αρχαιοκαπηλία αλλά και για όπλα.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων δηλώνει άνεργος ο έτερος είναι γεωργός ενώ ο τρίτος συλληφθείς συνεργάτης των δυο ήδη σεσημασμένων είναι ένας μεγαλοκτηματίας ο οποίος έχει στην κατοχή του πάνω από δυο χιλιάδες στρέμματα γης.

Το «χτύπημα» έγινε σε ανύποπτο χρόνο όπως επισημαίνει ο Γιώργος Τσούκαλης μετά από σχετική παρακολούθηση που έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες τους.

Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής όπως αποκάλυψε επέλεξε την κατάλληλη στιγμή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές και διωκτικές αρχές εντόπισε τα ίχνη των αρχαιοκαπήλων.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες παλαιολιθικής αλλά και ρωμαϊκής εποχής.

Πρόκειται για ,κίονες , συλλεκτικά νομίσματα, και άλλα μικρότερα αντικείμενα τα οποία είναι ανυπολόγιστης μέχρι στιγμής αξίας.

Κατασχέθηκαν επίσης περίστροφο, μονόκανο όπλο , καθώς επίσης και φυσίγγια, ανιχνευτές μετάλλων, ράβδος και κοπτικά εργαλεία.
Όλα τα αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στο νόμο περί αρχαιοκαπηλίας αυτή τη στιγμή καταμετρώνται και πρόκειται να παραδοθούν στο ελληνικό κράτος.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης πρόκειται για μία από τις πιο σπουδαίες υποθέσεις που έχει φέρει εις πέρας μέχρι σήμερα τόσο λόγω του βαθμού δυσκολίας που υπήρχε σχετικά με τον εντοπισμό αλλά και συνεπεία του γεγονότος ότι αυτή τη φορά είχε να κάνει με έμπειρους και σεσημασμένους ταυτόχρονα λόγω προηγούμενης αντίστοιχης δράσης κακοποιούς.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσούκαλης μετά την σύλληψη τους «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…

Τέλος ευχαρίστησε την υποδιεύθυνση ασφαλείας Ιωαννίνων, το διοικητή Χρήστο Μουσαφίρη και το γενικό Ηπείρου στρατηγό Βασίλη Μουσελιμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.