Στη δημοσιότητα δόθηκε καταγγελία γονέων σε βάρος ορφανοτροφείου στη Καλλιθέα, οι οποίοι αναφέρουν ότι έχουν να δουν το παιδί τους 4 ολόκληρα χρόνια, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας έχει αθωωθεί από την κατηγορία της κακοποίησης που τον βάραινε.
Ο πατέρας υποστηρίζει ότι μετά από δύο ανώνυμες καταγγελίες εις βάρος του ίδιου και του γαμπρού του για σεξουαλική κακοποίηση, τους πήραν το παιδί και από τότε δεν το ξαναείδαν, παρόλο που έχουν πλέον απαλλαχθεί από τις κατηγορίες με δικαστική απόφαση.
Ο πατέρας ανέφερε για το παιδί πως «όταν ήταν 3,5 ετών έκαναν μια ανώνυμη καταγγελία ότι ο πατέρας βίαζε τη Μαρία… Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο και αθωώθηκα με βούλευμα. Εφόσον βγήκε το απαλλαχτικό βούλευμα για εμένα, έρχεται και δεύτερη καταγγελία του γαμπρού μου ότι βίαζε το παιδί».
«Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς για εμένα, το παιδί, για όλους», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «μας άρπαξαν την κορούλα μας».
Όπως αναφέρει, εδώ και τέσσερα χρόνια δεν έχει δει το πλέον 8,5 ετών παιδί του, το οποίο έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια.
«Τη χτυπούσαν»
Στη συνέχεια, κατηγόρησε την δομή για κακοποίηση του παιδιού του, το οποίο κακομεταχειρίζονταν το ορφανοτροφείο, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Μας έλεγε ότι φοβόταν, ότι πεινάει ότι δεν είχε κρεβάτι γιατί τον σήκωναν τα μεγαλύτερα παιδιά και αναγκαζόταν κοιμόταν στο πάτωμα. Μας έλεγε ότι η μαγείρισσα τα χτυπούσε με κουτάλα, ότι την έβαζαν τιμωρία σ’ ένα υπόγειο», είπε χαρακτηριστικά.
«”Δεν θέλω να πάω εκεί εκεί”. Με έπιανε από εδώ και έκλαιγε αυτή, έκλαιγα κι εγώ. Δεν θέλω, δεν μ’ αρέσει εκεί μέσα. Μην με πάτε εκεί. Θέλω να πάω σπίτι όχι εκεί», πρόσθεσε στη συνέχεια η μητέρα του παιδιού.
«Μου φαίνεται το σπίτι άδειο. Το κρεβάτι και το δωμάτιο άδειο. Κλαίω όλη μέρα. Όλη μέρα. Μου λείπει πολύ» είπε η μητέρα του 8χρονου σήμερα παιδιού. Η ίδια έχει να δει την 8χρονη σήμερα κόρη της από τότε που ήταν 4 ετών αλλά τονίζει ότι κοιτά τρεις φορές τη μέρα τις φωτογραφίες και τα βίντεό της.
Η απάντηση του ορφανοτροφείου στην Καλλιθέα
Η διευθύντρια του ιδρύματος διαβεβαίωσε πως το κορίτσι βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια όπως ορίζει ο νόμος.
«To ίδρυμα μας, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο φιλοξενεί το ανήλικο τέκνο για το οποίο αναφερθήκατε και ήδη από το 2019 έχει την γονική μέριμνα του παιδιού. Στην συνέχεια οι γονείς έκαναν αίτηση ανάκλησης, την οποία έχασαν και προσφάτως κατέθεσαν και δικάζεται στις 6 Απριλίου του 2023 αίτηση στην οποία έχουν καταθέσει. 00.49 Το παιδί, όπως όλα τα παιδιά σε εφαρμογή του νόμου 48/37 συνδέονται μέσω του συστήματος και πηγαίνουν σε ανάδοχες οικογένειες. Το ίδιο ισχύει και για το παιδί αυτό», σχολίασε η Ηρώ Ζερβάκη, Πρόεδρος ΠΕΝ
Στο κρίσιμο ερώτημα των γονιών, πάντως, για ποιο λόγο τους έχει απαγορευθεί κάθε επικοινωνία εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια με το παιδί τους, η πρόεδρος του ΠΕΝ δεν μπήκε στην ουσία.
«Εφόσον έχουμε την γονική μέριμνα, είμαστε γονείς του παιδιού, κρίνουμε εμείς μετά από εισηγήσεις, αρμοδίων επιστημόνων, παιδοψυχίατρων, ψυχολόγων και λοιπά το αν πρέπει ή όχι να συνεχιστούν οι συναντήσεις».
«Αφού βγήκε η αθώωση του θείου έκανα αίτηση να δω το παιδί και μου είπαν προφορικά ότι δεν δέχεται το ίδρυμα. Δεν ξέρω τίποτα. Αν ζει, αν είναι καλά, πού βρίσκεται, δεν γνωρίζω. Αυτό προσπαθώ να μάθω αλλά μάταια», είπε ο πατέρας.
Η υπόθεση δικάζεται τον Απρίλιο με τους γονείς να ζητούν να ξαναδούν το παιδί τους μετά από 4 ολόκληρα χρόνια.