ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κάλυμνος: 71χρονη διακόσμησε το σπίτι της με… αρχαιότητες

Οι αστυνομικοί εντόπισαν 16 αρχαία αντικείμενα και ένα κυνηγητικό όπλο χωρίς άδεια

Κάλυμνος: 71χρονη διακόσμησε το σπίτι της με… αρχαιότητες

Αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοικία μιας 71χρονης Ελληνίδας στην Κάλυμνο ένα μικρό… μουσείο, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκαν ότι διατηρεί αρχαιότητες που περιήλθαν παράνομα στην κατοχή της.

Στο σπίτι βρέθηκαν 16 αρχαία αντικείμενα και ένα κυνηγητικό όπλο χωρίς άδεια και η κάτοικος του νησιού συνελήφθη. Οι αρχαιότητες, που είναι στην πλειοψηφία τους τμήματα αγγείων από ναυάγια στο θαλάσσιο χώρο της Καλύμνου, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην αρμόδια Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για να χρονολογηθούν και να αξιολογηθούν, ενώ σε βάρος της ηλικιωμένης σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα

Στον ίδιο δικαστικό λειτουργό παραπέμφθηκε με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και ένας 38χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη στην Κω από αστυνομικούς της Ασφαλείας καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν έξι νομίσματα αρχαιολογικής αξίας. Τα νομίσματα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για να χρονολογηθούν και να εκτιμηθούν η αξία και η προέλευσή τους. kalymnos_arxaia

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.