(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16:17) Ένα ζευγάρι Αλβανών συνελήφθη που είχε στην κατοχή του όπλο και εκρηκτικά, μετά από τυχαίο έλεγχο της αστυνομίας, στην οδό Σωκράτους, στο κέντρο της Αθήνας.

">

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 16:00 υπήρξε ενημέρωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Σωκράτους, λόγω ελέγχου σε τυχαίο όχημα. Τελικά, κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν πακέτο με εκρηκτικά υλικά, καθώς και όπλα.

Ο έλεγχος στο κέντρο της Αθήνας έγινε από τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ που θεώρησαν ύποπτο το αυτοκίνητο για υπόθεση ναρκωτικών και αφού το ακινητοποίησαν και το έλεγξαν εντόπισαν το όπλο, την εκρηκτική ύλη και τους πυροκροτητές.

Το όπλο που κατείχαν σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν πιστόλι τύπου Τοκάρεφ, ενώ κατά τις ίδιες πηγές το ζευγάρι είχε με leasing στην κατοχή του το πολυτελές όχημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 39χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί σε “ισόβια” κάθειρξη το 2008 για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά αποφυλακίστηκε το 2015, χωρίς ποτέ κανείς να σκεφτεί να τον απελάσει.

Το λευκό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο ίδιος και η 33χρονη σύντροφος του, δεν ήταν στο όνομά του αλλά σε εταιρεία leasing.

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών ομως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στη Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!