Ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος προχώρησε στην προσωρινή δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκόμενων στο κύκλωμα εκβιαστών της Κέρκυρας. 

Από τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος Χαράλαμπο Βουρλιώτη δόθηκε εντολή να ελεγχθούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων και να δεσμευτούν προσωρινά, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάτι ύποπτο-επιλήψιμο η ανεξάρτητη αρχή θα προχωρήσει σε οριστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και τα περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που τυχόν έχουν ευνοηθεί από τη δράση του κυκλώματος.

Για την υπόθεση εκβιασμού έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Κέρκυρα: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τους εκβιασμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υποδιευθυντής ΔΟΥ, οι εφοριακοί και ο λογιστής πέρασαν την πόρτα του Εισαγγελέα. Οι απολογίες του για την υπόθεση αναμένεται να πάνε μέχρι αργά το βράδυ, με τη δικογραφία να είναι πολυσέλιδη.