ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν υποδιευθυντής ΔΟΥ, εφοριακοί και λογιστής που έπαιρναν χρήματα για να μην κάνουν ελέγχους

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του κυκλώματος

Κέρκυρα: Συνελήφθησαν υποδιευθυντής ΔΟΥ, εφοριακοί και λογιστής που έπαιρναν χρήματα για να μην κάνουν ελέγχους

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ «ξεσκέπασε« κύκλωμα εφοριακών στην Κέρκυρα με τους αστυνομικούς να έχουν προχωρήσει σε 4 συλλήψεις εφοριακών και ενός λογιστή για υποθέσεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα ήταν πολύμηνη και ξεκίνησε μετά από καταγγελίες φορολογουμένων οι οποίοι όπως φαίνεται να έχουν αναφέρει είχαν πέσει θύματα εκβιασμού από το κύκλωμα των εφοριακών προκειμένου να κλείσουν υποθέσεις τους.

Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ήδη πολυσέλιδη και το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Ο λογιστής εντόπιζε τα υποψήφια θύματα -Ποιος φέρεται να ήταν ο εγκέφαλος του κυκλώματος

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο λογιστής που έχει συλληφθεί εκτελούσε χρέη μεσάζοντα για τη σπείρα, η οποία δρούσε για τουλάχιστον 4 μήνες . Ηταν αυτός που εντόπιζε καταστηματάρχες με ανοιχτές υποθέσεις στη εφορία και στη συνέχεια το κύκλωμα τους εκβίαζε ζητώντας τους να τους καταβάλουν χρήματα. Τα μέλη του κυκλώματος φέρεται πως εκβιάζαν τους φορολογούμενους-θύματά τους πως θα χρειαστεί να τους καταβάλουν «γρηγορόσημο» προκειμένου οι ελεγκτές να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην προχωρήσουν σε ελέγχους.

Από τα έως τώρα στοιχεία φαίνεται πως έχουν ταυτοποιηθεί 10 περιπτώσεις, ενώ εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται να ήταν ένα υποδιευθυντής της ΔΟΥ. Μάλιστα δύο θύματα φέρεται πως έχουν επιβεβαιώσει την προσέγγιση από το κύκλωμα. Μάλιστα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να έχουν καταγραφή με εικόνα και ήχο, παρά τα μέτρα προφύλαξης που έπαιρναν.

Δρούσαν όπως το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Αναφορικά με τη δράση των εφοριακών και του λογιστή που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δρούσαν όπως το κύκλωμα από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλαδή είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του κυκλώματος

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έρευνα της ΑΑΔΕ η οποία σε συνεργασία με το σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερεύνησαν για μεγάλο διάστημα σαρώνοντας συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.