ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δοκιμή drone σε κατοικημένη περιοχή με πλαστά σήματα της Πολεμικής Αεροπορίας: Μόνο στην Ελλάδα!

Κιλκίς: Συνελήφθη άνδρας που μετέφερε αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι

Δεν κατείχε πιστοποιητικά έγγραφα γνησιότητας και παραγωγού, καθώς και σχετικά παραστατικά ή τιμολόγια αγοράς

Κιλκίς: Συνελήφθη άνδρας που μετέφερε αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται ένας άνδρας ο οποίος συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, καθώς είχε στην κατοχή του αμφιβόλου γνησιότητας και προέλευσης λάδι σε 21 δοχεία τα οποία έφεραν την επιγραφή «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο» ή «Ελαιόλαδο».

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 21 δοχεία που περιείχαν 215 λίτρα λαδιού για τα οποία δεν κατείχε πιστοποιητικά έγγραφα γνησιότητας και παραγωγού, καθώς και σχετικά παραστατικά ή τιμολόγια αγοράς.

Ο άντρας συνελήφθη για απόπειρα απάτης και παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων. Το λάδι καθώς και το όχημα κι ένα κινητό τηλέφωνο που είχε στην κατοχή του κατασχέθηκαν.

Ας σημειωθεί πως το ελαιόλαδο που πωλείται στην Ελλάδα τον Μάιο του 2024 ήταν στις 226,5 μονάδες (με βάση τις 100 μονάδες το 2015) ενώ στην αρχή του 2020 ήταν μόλις στις 98 μονάδες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αποτέλεσμα αυτού, είναι η κάθετη μείωση της κατανάλωσης ελαιολάδου από τους Έλληνες και η πραγματική εκτίναξη σε άλλα έλαια, χαμηλότερης ποιότητας και διατροφικής αξίας, όπως τα ηλιέλαια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.