ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πολύ κακό για το... τίποτα! Κυριολεκτικά, όμως...
prodeals.gr

Κιβωτός του κόσμου: Να κριθεί ένοχος ο πατέρας Αντώνιος πρότεινε η εισαγγελέας

Παράλληλα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του πατέρα Αντώνιου για επιμέρους αδικήματα όπως της ηθικής αυτουργίας σε απειλή

Κιβωτός του κόσμου: Να κριθεί ένοχος ο πατέρας Αντώνιος πρότεινε η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών έχει προτείνει μέχρι τώρα να κριθεί ένοχος ο πατέρας Αντώνιος για περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών που έλαβαν χώρα στην Κιβωτό του Κόσμου.

Παράλληλα, εισηγήθηκε την απαλλαγή του πατέρα Αντώνιου για επιμέρους αδικήματα όπως της ηθικής αυτουργίας σε απειλή.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να κριθεί ένοχος κατά περίσταση για πλημμεληματικές πράξεις που σχετίζονται με σωματικές βλάβες στο Βόλο και στη Χίο, καθώς ως φυσικούς αυτουργούς έχει χαρακτηρίσει τέσσερα στελέχη των δομών.

«Ο πατέρας Αντώνιος ήταν κεντρικό πρόσωπο Κιβωτού, ιδρυτής και εμπνευστής του έργου. Λειτουργούσε ως το πρόσωπο αναφοράς για τα παιδιά. Παιδιά κατέθεσαν στο δικαστήριο πως «ήταν ο πατέρας μας».

Μάρτυρας ανέφερε πως τίποτε δεν γινόταν στην Κιβωτό εάν δεν ήταν σε γνώση του πατέρα Αντώνιου. Μάρτυρας άλλη ανέφερε πως λόγος του πατέρα Αντώνιου ήταν νόμος. Άλλος μάρτυρας είπε πως δεν μπορούσε να πάμε αυτό από εδώ, εκεί. Από τις καταθέσεις συνάγεται ότι είχε ενεργό και κυρίαρχο ρόλο. Η άποψη του ήταν καθοριστική για Κιβωτό», τόνισε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας ανέλυσε το ρόλο κάθε κατηγορούμενου στην υπόθεση, επισημαίνοντας πως «άπαντες είχαν υπό την προστασία τους, τους παθόντες.»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.