ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κρήτη: Αύξηση 350% στις ροές των παρανόμων μεταναστών – Πλήρης η αδράνεια των κυβερνητικών

Πάνω από 2.600 οι μετανάστες - Στο ίδιο διάστημα το 2023 είχαν έρθει μόλις 700

Κρήτη: Αύξηση 350% στις ροές των παρανόμων μεταναστών – Πλήρης η αδράνεια των κυβερνητικών

Οι θαλάσσιες μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί σημαντικά, με την κυβέρνηση να φαίνεται να μην αντιδρά επαρκώς στην κατάσταση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το πρώτο επτάμηνο του 2023, περίπου 12.000 μετανάστες εισήλθαν στη χώρα μέσω θαλάσσης, ενώ φέτος την ίδια περίοδο, ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε φτάνοντας τις 25.000.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση άνω του 100%.

Η Κρήτη, ιδιαίτερα, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς το Α’ εξάμηνο του 2023 καταγράφηκαν 700 αφίξεις, ενώ φέτος οι αφίξεις ξεπέρασαν τις 2.600, με αύξηση πάνω από 350%.

Παρόλο που η χωρητικότητα των Δομών φιλοξενίας φτάνει τις 30.000 θέσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 φιλοξενούνταν εκεί περίπου 18.000 μετανάστες, με τις θέσεις να μειώνονται συνεχώς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ειδικός προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η ίδια ένταση μεταναστευτικών ροών και το φθινόπωρο, οι υπάρχουσες Δομές θα φτάσουν στα όρια τους, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια προληπτική μέριμνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.