ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κρήτη: Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα του 6χρονου που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Ο 6χρονος φέρεται να διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και να πήγε μόνος του στην παραλία

Κρήτη: Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα του 6χρονου που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα

Ελεύθερη αφέθηκε μετά από εντολή εισαγγελέα, η μητέρα του 6χρονου που έχασε τη ζωή του στη θάλασσα στην Άρβη Ηρακλείου.

Ο 6χρονος φέρεται να διέφυγε της προσοχής της μητέρας του και να πήγε μόνος του στην παραλία, όπου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Καλών Λιμένων ότι ένα 6χρονο αγόρι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από το λιμάνι Άρβης Δήμου Βιάννου Ηρακλείου. Το αγόρι, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βιάννου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τον Λιμενικό Σταθμό Καλών Λιμένων, συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου για παράβαση του άρθρου 302 του Π.Κ. (Ανθρωποκτονία εξ΄ αμελείας από παράλειψη), ενώ αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Στην Αλβανία η κηδεία του παιδιού

Όπως αναφέρει το Cretapost, το σπίτι της οικογένειας του μαθητή της Α’ Δημοτικού βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, γεγονός που επέτρεψε στο παιδί να φτάσει εύκολα στην ακτή. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Νίκος παρασύρθηκε από τα ρεύματα και τελικά τραβήχτηκε στο λιμάνι, όπου και εντοπίστηκε από θαμώνες κάποιων καφέ.

Αρχικά, όσοι είδαν το σώμα του παιδιού νόμιζαν ότι επρόκειτο για σακούλα που επέπλεε στο νερό. Όταν συνειδητοποίησαν ότι πρόκειται για άνθρωπο, έσπευσαν αμέσως να προσφέρουν βοήθεια. Μάλιστα, αφού το παιδί το έβγαλαν από το νερό αμέσως χρησιμοποίησαν τον απινιδωτή του συλλόγου, αλλά μάταια. Το δραματικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 1:30 το μεσημέρι.

Παρά τις άμεσες προσπάθειες ανάνηψης από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο, ο μικρός Νίκος δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η οικογένεια του παιδιού, που κατάγεται από την Αλβανία, βρίσκεται σε βαθιά θλίψη και αντιμετωπίζει επιπλέον οικονομικές δυσκολίες για τη μεταφορά και την ταφή του παιδιού στη χώρα τους.

Σε μια συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης, η κοινότητα της Άρβης διοργανώνει έρανο για να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα για την ταφή του μικρού Νίκου στην Αλβανία. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη ξεκινήσει να συνεισφέρουν, δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που πενθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση του ποσού για να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.