Την ενοχή της αναισθησιολόγου για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη αποφάσισε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.

Η δίκη διεξαγόταν στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης και στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή.

Την ενοχή της είχε προτείνει και η Εισαγγελέας. Της αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Η δίκη είχε διακοπεί στις 17 Σεπτεμβρίου, μετά την απολογία της κατηγορούμενης αναισθησιολόγου.

Η γιατρός είχε παρουσιάσει στο δικαστήριο τη θέση της αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στα τέλη Δεκεμβρίου, πριν από 8 χρόνια, και οδήγησαν στο θάνατο την 4χρονη και απάντησε στις ερωτήσεις τις έδρας και των συνηγόρων.

Υπενθυμίζεται πως η αναισθησιολόγος του Βενιζελείου κατηγορείται ότι δεν τήρησε αυστηρά το ισχύον πρωτόκολλο κατά τη διαδικασία της αφύπνισης και της αντιμετώπισης της αλλεργικής αντίδρασης που παρουσίασε η 4χρονη Μελίνα, με επίμονο βφρογχόσπασμο, υπόταση και βραδυκαρδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, η γιατρός φέρεται να χορήγησε ενδομυϊκώς με υπερβολικά ταχεία έγχυση και εφάπαξ δόση 200 Mgr αδρεναλίνης, ενώ δεν χορήγησε άμεσα, εντός των πρώτων 5 λεπτών, ως όφειλε, τις κατάλληλες βρογχοδιασταλτικές ουσίες, γεγονός που πυροδότησε αλυσιδωτή έκπτωση πολλαπλών οργάνων, πνευμονικό οίδημα και καρδιογενή καταπληξία.