ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κρήτη: Κατέφθασαν 37 μουσουλμάνοι αλλοδαποί – Θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση

Με αμείωτη ένταση η μεταφορά αλλοδαπών από το λ.σ.

Κρήτη: Κατέφθασαν 37  μουσουλμάνοι αλλοδαποί – Θα μεταφερθούν στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση

Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η μεταφορά αλλοδαπών στην Ελλάδα από το λ.σ. όπως έγινε και σήμερα στην Κρήτη.

Αναλυτικότερα, το λιμενικό ενημερώθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη ενός σκάφους με 37 μουσουλμάνους αλλοδαπούς όλοι άνδρες και το οποίο βρισκόταν βάσει πάγιας διαδικασίας που ακολουθείται σε ανάλογες περιπτώσεις σε δυσχερή θέση.

Οι μουσουλμάνοι, οι οποίοι ήταν όλοι τους άνδρες, περισυνελλέγησαν από το παραπλέον φορτηγό πλοίο «STELIOS B» σημαίας Μάλτας που έπλεε στην περιοχή.

Στη συνέχεια μετεπιβιβάστηκαν σε σκάφος του λ.σ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χώρας Σφακίων. Ακολούθησε η μεταφορά τους σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανιων.

Το λιμεναρχείο Χανίων πραγματοποίησε προανάκριση  και συνέλαβε δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 22 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν ως ο κυβερνήτης και ο βοηθός του σκάφους αντίστοιχα για «Παράνομη είσοδο στη χώρα».

Από την ίδια προανάκριση προέκυψε ότι οι υπόλοιποι 35 αλλοδαποί δεν είχαν μπει παράνομα στη χώρα αλλά νόμιμα.

Οι μουσουλμάνοι θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση, υπό τον αυστηρό όμως όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της ίδιας διαδικασίας του τρεις τελευταίους μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος Αύγουστος) έχουν  εισέλθει   στην χώρα πάνω από 10.000 μουσουλμάνοι αλλοδαποί, οι οποίοι βρίσκονται τώρα  ασφαλείς στην ενδοχώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.