ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Γυμνοσάλιαγκας...

Ξάνθη: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου έδιωξαν τον Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί

Τον απείλησαν ακόμη και άσκηση βίας

Ξάνθη: Ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου έδιωξαν τον Μουφτή Κομοτηνής από τζαμί

Εικόνες ντροπής εκτυλίχτηκαν σήμερα στην Ξάνθη, κατά τη διάρκεια της μεσημβρινής προσευχής στο τέμενος Πλατάνου (ή Τσινάρ τζαμί).

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο «Ο Χρόνος», o νόμιμος Μουφτής Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή, επισκέφτηκε την Ξάνθη στο πλαίσιο εγκαινίων του νέου διδακτηρίου του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Ξάνθης, παρέμεινε στην πόλη για τη μεσημεριανή προσευχή, όπως ορίζει το Κοράνι.

Ωστόσο, όταν προσπάθησε να μπει στο τέμενος Πλατάνου έγινε δέκτης μίας αναίτιας φραστικής και παραλίγο σωματικής επίθεσης, προκειμένου να μην του επιτραπεί η είσοδος στο τζαμί.

Πρωταγωνιστής της επίθεσης, όπως βλέπετε στο βίντεο, είναι ο Χουσεϊν Μπαλτατζή, γνωστός πολιτικός της μειονότητας και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το μειονοτικό κόμμα DEB στις Ευρωεκλογές του 2023. Ο Χ. Μπαλτατζή διακρίνεται να καταφέρεται ενάντια στον Μουφτή Κομοτηνής ΧαλήλΤζιχάτ, ενώ άλλοι εξαγριωμένοι ακούγονται να του λένε να εξαφανιστεί.

Ευτυχώς, χάρη σε πιο ψύχραιμους αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς είναι εμφανές από τα βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Χ», ότι η κατάσταση θα μπορούσε πολύ εύκολα να εκτραχυνθεί.

Να σημειωθεί ότι το τέμενος Πλατάνου «ελέγχεται» από τον μηχανισμό του Τουρκικού Προξενείου, οι οποίοι στέκονται εμπόδιο στον νόμιμο Μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος με την πορεία του έχει αποδείξει ότι σέβεται τους θεσμούς, πασχίζει για την ειρήνη, τα δικαιώματα και την ανθρωπιά.

Άλλο ένα παράδειγμα του υψηλού ήθους του δρ. ΧαλήλΤζιχάτ είναι ότι, παρά τον πρωτοφανή προπηλακισμό που δέχτηκε, εκείνος βγήκε τελικά από την αυλή του τζαμιού και προσευχήθηκε έξω από την περίφραξη, για να μην αμελήσει να εκτελέσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Η ελληνική Πολιτεία οφείλει να παρέμβει κατά της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στη Θράκη και να πάρει σαφή θέση καταδικάζοντας το συμβάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.