Η μητέρα του 13χρονου που έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης στου Ζωγράφου, το πρωί της Τρίτης (23/9) μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε την τρομακτική εμπειρία που έζησε ο γιος της, τονίζοντας πώς «τον πίεζαν να βρει χρυσαφικά και χρήματα στο σπίτι».

Ο 13χρονος εξαπατήθηκε από αγνώστους οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν 2.500 ευρώ σε μετρητά και ακριβά κοσμήματα.

«Χαίρομαι τουλάχιστον που ο γιος μου είναι ασφαλής. Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσαν να του κάνουν ή τι άλλο μπορούν να του κάνουν στο μέλλον, δεδομένου ότι γνωρίζουν το πρόσωπό του. Όσα πήραν οι απατεώνες μπορεί να έχουν υψηλή υλική και συναισθηματική αξία, είναι όμως πράγματα και αντικαθίστανται. Αυτό που είναι αναντικατάστατο και προέχει είναι η ασφάλειά του», είπε αρχικά.

Συνέχισε λέγοντας: «Την Παρασκευή το μεσημέρι τον κάλεσαν σε σταθερό και κινητό φροντίζοντας να κρατούν και τις δύο γραμμές απασχολημένες για να μη μπορεί να με καλέσει. Στη μία γραμμή υποτίθεται ότι ήμουν εγώ, στην άλλη ένας αστυνομικός».

«Του έλεγαν στο τηλέφωνο ότι πέρασα με κόκκινο και προκάλεσα ατύχημα, κι ότι χρειάζονται εγγύηση ύψους 70.000 ευρώ για να μην προφυλακιστώ. Τον πίεζαν να βρει χρυσαφικά και χρήματα στο σπίτι με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και φέρνοντας σκάλα να ανέβει στο πατάρι», περιέγραψε η μητέρα του 13χρονου.

«Πριν ένα μήνα με είχαν καλέσει δέκα απανωτές φορές με απόκρυψη και το έκλειναν» – Τι εικάζει η μητέρα

«Πριν ένα μήνα με είχαν καλέσει δέκα απανωτές φορές με απόκρυψη και το έκλειναν. Ίσως ηχογραφούσαν την φωνή με την οποία απαντούσα και μέσω εφαρμογής “Φωνητικού Κλώνου” τεχνητής νοημοσύνης, αναπαρήγαγαν τη φωνή μου για να νομίζει ο γιος μου ότι μιλά μαζί μου», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εκείνος προς στιγμήν νόμισε ότι με έσωσε, τώρα όμως είναι σε πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση και έχει τύψεις για όσα παρέδωσε. Προσπαθώ να τον καθησυχάσω», είπε τέλος η μητέρα του παιδιού συγκλονισμένη.