ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κύπρος: Στους 7.338 οι λαθρομετανάστες που απελάθηκαν από τις αρχές του έτους – Στην Ελλάδα μπήκαν 35.000!

Καμία απέλαση από τις ελληνικές αρχές

Κύπρος: Στους 7.338 οι λαθρομετανάστες που απελάθηκαν από τις αρχές του έτους – Στην Ελλάδα μπήκαν 35.000!

Η Κύπρος έχει αρχίσει και θέτει σε ενάντιους ρυθμούς το μέτρο των απελάσεων των λαθρομεταναστών που βρίσκονται παράνομα στην επικράτειά της την ώρα που η Ελλάδα όχι μόνο δεν προχωρεί σε απελάσεις αλλά αντίθετα έχει ανοίξει τις θαλάσσιες διόδους προκειμένου να εισέρχονται όλο και περισσότεροι  αλλοδαποί.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά ΜΜΕ η Λευκωσία έχει απελάσει από τοις αρχές του έτους 7.338 λαθραίους μετανάστες την ώρα που η Ελλάδα έχει δεχθεί, το ίδιο χρονικό διάστημα πάνω από 35.000.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυπριακής Αστυνομίας για επιστροφές υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, στις χώρες καταγωγής τους, πέραν των 160 προσώπων έχουν επαναπατριστεί/απελαθεί από το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας την τελευταία εβδομάδα, αναφέρει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, μέσω διαδικασιών εθελούσιας και αναγκαστικής επιστροφής έχουν επαναπατριστεί την τελευταία εβδομάδα 168 μετανάστες που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο.

Οι 130 μέσω της διαδικασίας εθελούσιας επιστροφής και οι 38 μέσω της διαδικασίας αναγκαστικής επιστροφής.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 10/09/2024 έχουν επαναπατριστεί 7,338 πρόσωπα, τα οποία διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, ενώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν επαναπατριστεί 6,491.

Η Αστυνομία συνεχίζει να επικεντρώνει τις προσπάθειές της στη μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν παράνομα στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε συντονισμό και με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες.

Την ίδια ακριβώς χρονικά περίοδο το λ.σ. απλώς συνοδεύει τα τουρκικά σκάφη που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα.

Σύμφωνα με το ίδιο το λ.σ. τον Αύγουστο μόνο  σημειώθηκαν 124 συμβάντα παράνομης εισόδου στη χώρα, (ουσιαστικά δηλαδή 124 σκάφη με αλλοδαπούς) τα οποία μετάφεραν στην Ελλάδα 2.840 παράνομους μετανάστες.

Από αυτούς ουδείς πρόκειται να απελαθεί τουναντίον τους έχει διαμηνυθεί  ότι απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.