
Σάλος έχει προκληθεί στη Λαμία, καθώς η εταιρεία που είχε αναλάβει την παροχή σχολικών γευμάτων συνεχίζει να παρέχει φαγητά, παρά το γεγονός ότι προκάλεσε την τροφική δηλητηρίαση 63 μαθητών, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο λόγω κατανάλωσης χαλασμένων τροφίμων!
Η συγκεκριμένη υπόθεση, που είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία, οδήγησε πριν από λίγες ημέρες σε καταδίκη του επικεφαλής του Ομίλου Γιαννίτσης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, με ποινή φυλάκισης 5 ετών και 9 μηνών, η οποία ωστόσο αναστέλλεται μέχρι την έφεση.
Παρά την καταδίκη, το συμβόλαιο μεταξύ της εταιρείας και του δήμου παραμένει σε ισχύ, καθώς η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.
Η σύμβαση αυτή αφορά την τροφοδοσία σχολείων και λήγει στο τέλος Μαρτίου. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης, παρά τις ανησυχίες για την κατάσταση της εταιρείας, η σύμβαση δεν μπορούσε να διακοπεί άμεσα, καθώς υπήρχαν νομικοί περιορισμοί.
Ωστόσο, οι ελέγχοι που πραγματοποιούνται είναι αυστηροί και μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα στα σχολικά γεύματα, τα οποία κρίνονται ποιοτικά και ασφαλή για τους μαθητές. Παράλληλα, επισημαίνεται πως η ευθύνη για τη διαχείριση των τροφίμων και τις πιθανές παραβάσεις στη διαδικασία παραγωγής ανήκει στην εταιρεία και τις αρμόδιες αρχές, όπως η Δικαιοσύνη και ο ΕΦΕΤ.
Σημειώνεται πως τρεις ημέρες μετά την μαζική δηλητηρίαση, και μία μέρα πριν τον προγραμματισμένο έλεγχο, ξέσπασε πυρκαγιά στο εργοστάσιο της εταιρείας, προκαλώντας μεγαλύτερη ανησυχία για τη διαχείριση των τροφίμων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.