Καταδίωξη ταχύπλοου με παράνομους αλλοδαπούς πραγματοποίησαν λιμενικοί το βράδυ του Σαββάτου ανοιχτά της Λέρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν περιπολικό σκάφος του λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Λέρου.

Αν και οι λιμενικοί έκαναν χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ο χειριστής του ταχυπλόου όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, με το ταχύπλοο να προσαράζει σε βραχώδη ακτή στην περιοχή Παλιόνησος της Καλύμνου, όπου αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες σε αυτό.

Ακολούθησαν έρευνες λιμενικών στην Κάλυμνο κατά τις οποίες εντοπίστηκαν 26 παράνομοι αλλοδαποί (9 άντρες, 5 γυναίκες και 11 ανήλικοι), οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν ξεκινήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας από παραλιακή περιοχή κοντά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας, αφού είχαν καταβάλει από 4.000€ έκαστος, για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 23χρονος αλλοδαπός ως ο διακινητής των υπολοίπων για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 ¨Παράνομη είσοδος στη χώρα, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Διευκόλυνση¨ και του άρθρου 169 Π.Κ. ¨Απείθεια¨, ενώ κατασχέθηκαν το μέσο μεταφοράς και μια συσκευή κινητής τηλεφωνίας.