Συνελήφθη από αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», εχθές  Κυριακή, ο Ισραηλινός επιχειρηματίας, αποκαλούμενος και ως «βασιλιάς των διαμαντιών» Μπένι Στάινμετζ, μετά από αίτημα της Ρουμανίας.

">

Να σημειωθεί ότι το όνομα του Ισραηλινού επιχειρηματία που συνελήφθη εχθές, είχε έρθει στη δημοσιότητα ξανά το Νοέμβριο του 2023 όταν με δημοσίευμά τους οι FT ενέπλεκαν τόσο τον ίδιο όσο και την ανιψιά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλεξία Μπακογιάννη,  με την υπόθεση της εξαγοράς του μεγαλύτερου διυλιστήρίου της Ιταλίας που ανήκε στην ρωσική LukOil.

Ο Μ.Στάινμετζ έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Κυριακής με ιδιωτική πτήση από το Τελ Αβίβ και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του υπήρχε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ο Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι γνωστός και ως «βασιλιάς των διαμαντιών» διώκεται από τις ρουμανικές αρχές, μεταξύ άλλων, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Κατά πληροφορίες ο Μ.Στάινμετζ παραπέμφθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Συμβούλιο Εφετών για να αξιολογηθεί εκ νέου η υπόθεση του, καθώς η Ελλάδα έχει αρνηθεί να εκτελέσει το ένταλμα έκδοσής του μετά την καταδίκη του, το 2020, από τις ρουμανικές αρχές σε πέντε χρόνια φυλάκιση για υπόθεση διαφθοράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μ.Στάινμετζ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 5.000 ευρω και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.