Μην ξεχνάμε ότι -και- η Λιβύη ήταν αρχαία ελληνική αποικία με το όνομα «Κυρήνη». Άρα έχουμε ιστορικά δικαιώματα...

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Η Αστυνομία έχει αποστολή να εξασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα»

«Οι άνθρωποι που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις αυτές πριν από έναν μήνα ήταν υποδειγματικοί», είπε χαρακτηριστικά

Μ.Χρυσοχοΐδης: «Η Αστυνομία έχει αποστολή να εξασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή των εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την επέτειο από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Τόνισε ότι «στόχος της Αστυνομίας είναι να εξασφαλίσει ότι οι εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν με πλήρη ασφάλεια και ηρεμία, ώστε οι πολίτες να μπορούν να συμμετάσχουν και να αποχωρήσουν χωρίς κανένα πρόβλημα».

Σχετικά με άτομα που ενδεχομένως σχεδιάζουν να προκαλέσουν επεισόδια στη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο κ. υπουργός επισήμανε: «Μπορεί να υπάρχουν (άτομα που θέλουν να προκαλέσουν επεισόδια). Η αποστολή της Αστυνομίας είναι κατά το δυνατόν να απομονώσει αυτά τα άτομα γιατί σε όλες τις συγκεντρώσεις -και όχι μόνο σε αυτή- στις περισσότερες, εμφανίζονται τέτοια άτομα, που αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα, που όμως μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα ασφάλειας για τους συμμετέχοντες. Επιχειρούν, ορισμένες φορές, να διαταράξουν και την ασφαλή διεξαγωγή τους και ταυτόχρονα να κάνουν επιθέσεις».

Στο σημείο αυτό, κάλεσε τους ίδιους τους πολίτες «να απομονώσουν τέτοια στοιχεία». «Οι άνθρωποι που οργάνωσαν τις εκδηλώσεις αυτές πριν από έναν μήνα ήταν υποδειγματικοί. Οι εξαιρέσεις ήταν ελάχιστες και οι εξαιρέσεις είναι πάλι οι ελάχιστοι, αυτοί οι οποίοι επιχειρούν πάλι να διαταράξουν το κοινωνικό κλίμα ειρήνης στη χώρα, την κοινωνική συνοχή, και τελικά τη μη καλή οργάνωση και διεξαγωγή αυτών των εκδηλώσεων. ‘Αρα, λοιπόν, είναι στο χέρι μας, οφείλουμε να απομονώσουμε αυτά τα στοιχεία, έτσι ώστε να βοηθήσουμε όλοι, με πρώτη την Αστυνομία, η οποία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να διεξαχθούν αυτές οι εκδηλώσεις με απόλυτη ασφάλεια και να εκπληρωθεί πλήρως ο σκοπός και ο στόχος για τον οποίο διοργανώνονται αυτές οι εκδηλώσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στις έρευνες για άτομα που παροτρύνουν σε πράξεις βίας ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε πως, «και η εισαγγελία είναι σε εγρήγορση, ούτως ώστε αν υπάρχουν άτομα που καλούν τον κόσμο σε βία, αυτές οι περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.