Στο «φως» της δημοσιότητας, έρχονται νέες αποκαλύψεις σχετικ΄με το κινητό που είχε παράνομα στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, όχι μόνο μιλούσε στο τηλέφωνο, αλλά πραγματοποιούσε και βιντεοκλήσεις, ενώ είχε πρόσβαση σε ιστοσελίδες του διαδικτύου.
Στην απολογία του στο πειθαρχικό συμβούλιο ομολόγησε το παράπτωμά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 10 Φεβρουαρίου, ώρα 11 το βράδυ, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα στον θάλαμο 1 της Ζ’ πτέρυγας, όπου κρατείται ο Αναγνωστόπουλος. Είχαν πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος είχε στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, κάτι που απαγορεύεται ρητά.
Πηγές αναφέρουν ότι εκείνη τη στιγμή ο 34χρονος πραγματοποιούσε βιντεοκλήση. Μόλις αντιλήφθηκε τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επιχείρησε να κρύψει το κινητό κάτω από το μαξιλάρι, όμως ήταν πολύ αργά. Οι σωφρονιστικοί κατέσχεσαν το κινητό τηλέφωνο, μαύρου χρώματος, καθώς και το handsfree.
Πρόκειται για ένα smartphone με κάρτα, το οποίο είχε πρόσβαση στο ίντερνετ, δίνοντας τη δυνατότητα στον κάτοχό του να κάνει βιντεοκλήσεις, αλλά και να μπαίνει σε ιστοσελίδες. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κλήθηκε σε απολογία στο πειθαρχικό συμβούλιο, στο οποίο προεδρεύει η εισαγγελέας των φυλακών Κορυδαλλού.
Ομολόγησε την ενοχή του για την κατοχή του κινητού και, όταν ρωτήθηκε τι χρήση έκανε, απάντησε ότι «είχα το κινητό για να μιλάω με την οικογένειά μου».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, επικοινωνούσε με τους γονείς του, οι οποίοι έχουν μετακομίσει στην Αλόννησο, αλλά και με τον αδελφό του. Φαίνεται να τους περιέγραφε πώς κυλούν οι ημέρες του στη φυλακή, ενώ ζητούσε και ενημέρωση για την κόρη του, Λυδία.
Το μικρότερο θύμα της οικογενειακής τραγωδίας μεγαλώνει με τους γονείς της Καρολάιν, οι οποίοι έχουν την προσωρινή επιμέλεια. Σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης, μπορούν να τη βλέπουν πέντε ημέρες τον μήνα και οι γονείς του Μπ. Αναγνωστόπουλου.
Μόνο ο 33χρονος κατηγορούμενος και οι γονείς του γνωρίζουν αν έγινε κάποια βιντεοκλήση, προκειμένου ο Αναγνωστόπουλος να δει την κόρη του από την κάμερα του κινητού τηλεφώνου. Ο ίδιος έχει πει ότι προτεραιότητα είναι η κόρη του, λησμονώντας ωστόσο ότι την άφησε πάνω στη δολοφονημένη μητέρα της.
Στο πειθαρχικό συμβούλιο, ο Αναγνωστόπουλος απάντησε στην ερώτηση της εισαγγελέως πού βρήκε το κινητό. «Μου το άφησε ένας κρατούμενος που έφυγε». Στην επόμενη, εύλογη ερώτηση «ποιος είναι αυτός ο κρατούμενος», αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του. «Δεν μπορώ να σας πω», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.
Έκανε προσφυγή
Αξίζει να υπενθυμιστεί πώς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τιμωρήθηκε με ποινή 100 πόντων και στέρηση εργασίας έξι μηνών. Παρά την ομολογία του για την κατοχή του κινητού τηλεφώνου, κατέθεσε προσφυγή.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων που γνωρίζουν καλά τις φυλακές, προχώρησε σε αυτή τη νομική ενέργεια προκειμένου να μη στερηθεί τα μεροκάματα που θα έκανε στην καντίνα της φυλακής μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται να εξεταστεί η προσφυγή του.
Όμως, θεωρείται βέβαιο ότι από την 1η Απριλίου, οπότε και βγαίνει το πρόγραμμα με τις βάρδιες εργασίας των κρατουμένων, το όνομά του δεν θα περιλαμβάνεται σε αυτό.
Τις τελευταίες περίπου τρεις εβδομάδες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κρατείται στον ίδιο θάλαμο με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.
Οι δύο τελευταίοι μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό από τις φυλακές της Τρίπολης, προκειμένου να δικαστούν στην Αθήνα, κατηγορούμενοι για βιασμούς. Και οι τρεις έχουν την ίδια αγωνία, που δεν αφορά τίποτα άλλο από τη διεξαγωγή της δίκης τους.
Ο 34χρονος πιλότος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου την Παρασκευή 8 Απριλίου, συνολικά 11 μήνες μετά την αποτρόπαιη δολοφονία της συζύγου του, της 20χρονης Καρολάιν, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, στη μεζονέτα την οποία νοίκιαζαν στα Γλυκά Νερά.