ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ολόκληρος λόχος Κροατών νεοναζί επέδραμε στη Ν.Φιλαδέλφεια και δεν υπήρξε ούτε ένας αστυνομικός!

Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων από κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό ή εντολή μετακίνησης ΟΠΚΕ ή ΜΑΤ

Ολόκληρος λόχος Κροατών νεοναζί επέδραμε στη Ν.Φιλαδέλφεια και δεν υπήρξε ούτε ένας αστυνομικός!

Νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το μοιραίο βράδυ που ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ έχασε τη ζωή του από Κροάτες νεοναζί χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού, μετά την ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ ότι τις 22:55, 100 άτομα βρίσκονταν με κουκούλες και εξοπλισμένοι και συνεχίζουν την πορεία τους και φτάνουν στις 23:00 στον σταθμό του Περισσού.

Την ώρα που οι 150 χούλιγκαν ουσιαστικά ενώνονται και κινούνται προς τη Νέα Φιλαδέλφεια, δίνεται εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων να κινηθούν προς τα εκεί οι ομάδες της ΔΙ.ΑΣ. αλλά και της ομάδας Δράσης. Φτάνουν περίπου 10 αστυνομικοί με μοτοσικλέτες, με την εντολή να είναι να προβούν σε διακριτική παρακολούθηση και να ενημερώσουν για τις κινήσεις των Κροατών.

Δεν δόθηκε ποτέ εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων από κάποιον υψηλόβαθμο αξιωματικό ή εντολή μετακίνησης ΟΠΚΕ ή ΜΑΤ προκειμένου να φύγουν από στατικές φυλάξεις και να μεταβούν στο γήπεδο για τη διάσπαση των χούλιγκαν και την αποτροπή της συμπλοκής.

Αξιωματικός των ΜΑΤ ανέφερε χαρακτηριστικά πως «με ένα δακρυγόνο δε θα είχε γίνει τίποτα από αυτά που ακολούθησαν».

Υπήρχαν αναφορές για μεμονωμένες συμπλοκές γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ήταν ήδη αργά καθώς ο 29χρονος είχε δεχθεί την δολοφονική επίθεση. Αφότου ο νεαρός είχε ήδη χάσει τη ζωή του, οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ προέβησαν στις 94 συλλήψεις, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη εσωτερική έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συνολικά θα εξεταστούν 15 έως 20 αστυνομικοί από όλο το φάσμα των διευθύνσεων από Κακαβιά έως και Αττική, ενώ στο πλαίσιο της ΕΔΕ θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς θα βοηθήσουν στην εξέλιξη των ερευνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.