Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την επιχείρηση της Αστυνομίας, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 8ης Αυγούστου, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ 33, ενημερώθηκε ο ίδιος και η ομάδα του στις 22:45 για την ύπαρξη των κουκουλοφόρων και τους ακολουθούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πριν ξεκινήσουν τα επεισόδια και πάρουν εντολή να επέμβουν ενώ η πρώτη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στο Πάρκο Δρακοπούλου στα Πατήσια, έλαβαν σήμα από το κέντρο να μεταβούν στο γήπεδο της ΑΕΚ 20 λεπτά αργότερα!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός, ενώ η επίθεση έγινε στις 11 το βράδυ της Δευτέρας, όπως αναφέρει ο αστυνομικός την κατάθεση του, ενημερώθηκε στις 3 το μεσημέρι της επόμενης μέρας για να παραλάβει τα πειστήρια – όπλα των μαχαιροβγάλτών Κροατών τα οποία βρήκαν και παρέδωσαν στις αρχές πολίτες!

">

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ

Στην κατάθεση του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΡΑΣΗ, αναφέρει πως: «Είμαι αστυνομικός, φέρω το βαθμό του Ειδικού Φρουρού και υπηρετώ στην ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ/Τ.Ε.Δ./Υ.Ε.Ε.Δ./Δ.Α.Α., και συγκεκριμένα στην ΔΡΑΣΗ 33. Την 07/08/2023 διαταχθήκαμε προς εκτέλεση υπηρεσίας στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων κατά το ωράριο 20:00 έως 02:00 της επόμενης ημέρας. Περί ώρα 22:45 της 07/08/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ «ΠΕΥΚΑΚΙΑ» προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια πιθανόν οπαδοί.

Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ «ΠΕΡΙΣΣΟΣ» αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν την Λ. Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσιλίου στον οδό Λυκούργου. Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση περίπου 50 μέτρα.

Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Έπειτα τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με έτερα άτομα οπαδούς αντίπαλης ομάδας. Κατά τη συμπλοκή έγινε εκατέρωθεν ρίψη Αυτοσχέδιων Εμπρηστικών Μηχανισμών(ΑΕΜ), φωτοβολίδων και κροτίδων καθώς και σωματική επαφή. Αποτέλεσμα της ρίψης ΑΕΜ ήταν να πιάσει φωτιά σε δέντρα που βρίσκονταν στη ρεματιά πλησίον του σημείου. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και περί ώρα 23:15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα των ατόμων τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις προκειμένου να μην χάσουμε οπτική επαφή και να προβούμε σε προσαγωγές και συλλήψεις.

Στη συνέχεια, άτομα τα οποία συμμετείχαν στη συμπλοκή κινήθηκαν επί της Παπαναστασίου. Εμείς καταφέραμε και δεσμεύσαμε ένα άτομο υπό στοιχεία (σ.σ αναφέρεται στα στοιχεία του οπαδού του Παναθηναϊκού που σήμερα το πρωί επιτέθηκαν στην καφετέρια που διατηρεί στη λεωφόρο Αλεξάνδρας) 19/03/1996 στο Αμαρούσιο Αττικής, κάτοικος Αγίας Βαρβάρας Αττικής, και κατευθείαν ο κύριος όγκος των ατόμων κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος μας και για το λόγο αυτό η ΔΡΑΣΗ 30 έκανε χρήση δακρυγόνου με αποτέλεσμα τα άτομα να μπουν δεξιά με κατεύθυνση προς την οδό Ανθέων.