ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Ακροαριστερά πρώτη στην Γαλλία «δια χειρός» Μακρόν. Να μην απορήσουν οι Γάλλοι για αυτά που έρχονται...

Λασίθι: «Κανείς δεν κατάλαβε ότι τον πέτυχε σφαίρα» λέει αυτόπτης μάρτυρας στις μπαλωθιές

Σε 16 συλλήψεις για το έθιμο των μπαλωθιών έχει προχωρήσει η Αστυνομία στην Κρήτη το τελευταίο εξάμηνο

Λασίθι: «Κανείς δεν κατάλαβε ότι τον πέτυχε σφαίρα» λέει αυτόπτης μάρτυρας στις μπαλωθιές

Ένας 36χρονος έχασε τη ζωή του από μπαλωθιές που έριξε ο 32χρονος μπατζανάκης του σε γλέντι στο Οροπέδιο Καθαρού στο Λασίθι.

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στο Mega τα όσα συνέβησαν το μοιραίο βράδυ στο γλέντι μετά από την κουρά των προβάτων, όταν ο 36χρονος έπεσε νεκρός από τους πυροβολισμούς που έριχνε ο 32χρονος.

Μία σφαίρα από τις μπαλωθιές πέτυχε τον 36χρονο ενώ γυρνούσε από την τουαλέτα. Κανείς δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της τραγωδίας. Το θύμα έπεσε ξαφνικά κάτω και όλοι νόμιζαν πως ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις του από το αλκοόλ.

«Τα παιδιά ήταν στην αυλή. Τρώγανε, πίνανε, και είχαν μουσική. Παίζανε μπαλωθιές. Είχαν πιει πάρα πολύ. Το θύμα λίγο πριν γίνει το μοιραίο πήγε τουαλέτα πίσω από το σπίτι. Ο 32χρονος πυροβολούσε με το όπλο και όπως ερχόταν ο μπατζανάκης του τον βλέπω να πέφτει. Εκείνη την ώρα άλλοι τραγουδούσανε, άλλοι μιλούσανε και κανείς δεν πρόσεξε τον 36χρονο να πέφτει», τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Εκείνη τη στιγμή έπαιξε τρεις ή τέσσερις. Νομίζω καθόταν, τράβηξε το πιστόλι του με το ένα χέρι, σηκώθηκε όρθιος και έριχνε με το χέρι πάνω. Το θύμα ήταν λίγα μέτρα μακριά. Δεν ξέρω πώς τον πέτυχε. Μήπως βρήκε η σφαίρα στο δέντρο που έχουμε στην αυλή… Μόλις συνειδητοποίησε το παιδί ότι τον πέτυχε τράβαγε τα μαλλιά του, φώναζε, ούρλιαζε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τρέχω και βλέπω το παιδί να έχει πέσει και να είναι ξάπλα στο έδαφος. Εγώ νόμιζα ότι έπεσε επειδή ήταν πιωμένος. Τον σήκωσα στο πλάι και είδα αίμα στο χέρι μου. Φώναξα: «Βοήθεια παιδιά! Σταματήστε. Τρέχει αίμα. Έχει χτυπηθεί». Τον σήκωσαν και τον βάλανε στην καρότσα να τον πάνε στο νοσοκομείο. Άρχισε να χάνει πολύ αίμα», επισήμανε.

Αδελφικοί φίλοι

Οι δυο τους σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν αδελφικοί φίλοι. Κανένας από τους δύο δεν ήθελε να βλάψει τον άλλον, με τον 32χρονο κατηγορούμενο αφότου κατάλαβε τι είχε συμβεί να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

«Δεν τσακώθηκαν. Ήταν αγαπημένοι. Τραγουδούσαν και περνούσαν καλά. Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν έγινε κάτι εσκεμμένα. Προσπαθούσαν να κόψουν έναν σπάγγο με το πιστόλι και ρίχνανε μπαλωθιές στον αέρα. Πυροβολούσε πάντα με το χέρι πάνω», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Οι δύο αδελφές βιώνουν ένα πόνο δικό τους. Η σύζυγος του κατηγορούμενου και του δράστη νιώθει μεγάλη συντριβή», είπε στο Live News ο Γιώργος Στειακάκης, δικηγόρος του κατηγορούμενου.

16 συλλήψεις το τελευταίο εξάμηνο

Σε 16 συλλήψεις για το έθιμο των μπαλωθιών έχει προχωρήσει η Αστυνομία στην Κρήτη το τελευταίο εξάμηνο, ενώ έχουν κατασχεθεί 18 όπλα.

Αν και θεωρείται αναπόσπαστο κομμάτι των κρητικών εκδηλώσεων, δεν παύει να είναι ένα άκρως επικίνδυνο έθιμο που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ανθρώπινη ζωή.

Σήμερα, η οικογένεια του 36χρονου, πατέρα ενός ανήλικου παιδιού, τον αποχαιρέτισε για τελευταία φορά και τη Δευτέρα ο 32χρονος κατηγορούμενος αναμένεται να βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.