Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός 34χρονου Ιρακινού, ο οποίος παρουσιάζεται ως γενικός διευθυντής της «Κιβωτού του Κόσμου», ο οποίος βρέθηκε ως «πρόσφυγας» στην περίφημη «δομή» και έγινε το «δεξί χέρι» του πατρός Αντωνίου.
Όλα αυτά στο πλαίσιο της πολιτικής της «Κιβωτού» κατά του «ρατσισμού» και της «ξενοφοβίας», αφού ο Ιρακινός έφερε και όλη του την οικογένεια μαζί στην πάντα ανεκτική και πάντα φιλόξενη Ελλάδα, η οποία παράγει «δομές» με το κιλό και είναι από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς «προσφύγων» στον κόσμο.
Πρόκειται για έναν από τους τρεις που ερευνώνται μετά από τις καταγγελίες για κακοποίηση και ασέλγεια.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η σύζυγός του, τα αδέρφια του αλλά και η νύφη του, εργάζονται όλοι σε δομές της Κιβωτού, όλοι τους αλλοδαποί.
«Αυτοί οι τρεις Ιρακινοί έχουν κάτσει μόνο.
Δε δουλεύουν. Τα τρία αδέλφια.
Οι τρεις Ιρακινοί. Μαζί με τον παπά. Αυτοί έκαναν κουμάντο.
Τους ξέρω όλους αυτούς. Ξέρω και τον… ξέρω και την οικογένειά του… τους ξέρω όλους. Εγώ τους ξέρω απ’ όταν ήρθαν από το Ιράκ. Είναι τρεις αδελφές και τρία αγόρια.
Έξι αδέλφια. Τα τρία αγόρια, είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο μέσα στη δομή», λέει μάρτυρας στο Live News, όλοι άρτι αφιχθέντες από το Ιράκ.
Ο πατέρας Αντώνιος τον είχε συναντήσει όταν ήταν ακόμα ανήλικος και αφού έμαθε την ιστορία του, τον πήρε στην Κιβωτό για να τον φιλοξενήσει.
Μάλιστα ο ίδιος ο 34χρονος έλεγε σε παλαιότερη συνέντευξή του:
«Η Κιβωτός που με υπεράσπιζε από μικρό παιδί ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό δεν μπορεί παρά να είναι ένα καταφύγιο για όλο τον κόσμο.
Ο πατέρας Αντώνιος δέχτηκε πολλές αντιδράσεις στην αρχή. Ήταν πολλοί αυτοί που του είπαν ‘τι κοιτάς τώρα ξένα παιδιά, εσύ ασχολήσου με τη δουλειά σου’.
Αλλά αυτός συνέχισε.
Ουδέποτε μας μίλησε για την θρησκεία, για την εκκλησία. Ουδέποτε μας είπε ελάτε να δείτε τι κάνω στην εκκλησία. Σεβόταν την καταγωγή μας και τα πιστεύω μας» έλεγε τότε ο ίδιος.
Τα χρόνια πέρασαν και ο τρόπος ζωής του 34χρονου προκαλούσε πολλά ερωτήματα, καθώς ξαφνικά εμφανιζόταν να κάνει ταξίδια, να φοράει ακριβά ρούχα και ρολόγια, ενώ φωτογραφιζόταν με πούρα, σε στιγμές χλιδής.
Επειδή ακριβώς η «κιβωτός» ήταν ενάντια στον «ρατσισμό» και τη «ξενοφοβία». Όχι όμως αντίθετη και στην καλή ζωή και την γκλαμουριά.
Πρόσφατα μάλιστα έκανε ένα πλουσιοπάροχο γάμο με γνωστό τραγουδιστή να διασκεδάζει τους καλεσμένους.
«Είναι ο … αυτός που βγήκε, αυτός είναι ο μικρός, είναι ο μεσαίος αδελφός του κι είναι και ο μεγάλος αδελφός. Που ο μεγάλος αδελφός είναι ο οδηγός, που οδηγεί τα αυτοκίνητα και πηγαινοφέρνει τα παιδιά. Στη δομή. Ο … είναι ο μικρός αδελφός…
Και είναι διευθυντής και δε μας έλεγε τίποτα; Τι το κρύβεις ρε φίλε; Τι το κρύβεις; Έχω πάθει πλάκα ότι ήταν διευθυντής. Δεν ξέραμε τίποτα» λέει μαρτυρία στην εκπομπή.
Παράλληλα, ο ίδιος παρουσιάστηκε ως ανάδοχος γονιός ενός 4χρονου κοριτσιού από τη «δομή», με πολλούς να αναρωτιούνται αν πληρούσε όντως τις προϋποθέσεις.
«Ξαφνικά, ο… εμφανίστηκε ως ανάδοχος ενός μικρού κοριτσιού, 4 ετών από την Αλβανία, μέσα από την ‘Κιβωτό’.
Το έλεγε παντού και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, πώς ένας τόσο νέος άνδρας, μόνος του, κατάφερε να γίνει ανάδοχος, ενώ ζευγάρια που παλεύουν να το καταφέρουν χρόνια, απορρίπτονταν από την ‘Κιβωτό’.
Όλοι αναρωτηθήκαμε για τα κριτήρια και πώς τα πληροί. Βέβαια, βλέπαμε ότι το χρήμα ρέει άφθονο.
Ταξίδια, ζωή με ανέσεις. Είπε μάλιστα ότι έπαιρνε και επίδομα αναδοχής. Λίγους μήνες μετά παντρεύτηκε μία εργαζόμενη από την ‘Κιβωτό’. Ένας γάμος πλουσιοπάροχος» λέει μάρτυρας.
Μάλιστα, σύμφωνα με γυναίκα που μίλησε στην εκπομπή, η ίδια προσπάθησε πολλές φορές να γίνει ανάδοχος παιδιού, ωστόσο έβρισκε κλειστές πόρτες:
«Δε δίνουνε. Αυτό είναι το θέμα, ότι ο παππάς, ο «πατέρας» Αντώνης, δεν αφήνει αναδοχές να γίνουν με τίποτα. Και μάλιστα ισχυρίζεται ότι το παιδί δε θέλει γιατί περνάει τόσο καλά, που δε θέλει» και καταγγέλλει ότι το υπουργείο Εργασίας είχε εγκρίνει 25 φορές το αίτημά της, όμως η «Κιβωτός» το απέρριπτε: «25 φορές το σύστημα έχει προτείνει κάποια παιδιά, κυρίως όμως από την ‘Κιβωτό’ γιατί εκείνοι έχουν τα πολλά.
Οι διαδικασίες αυτές, ο μηχανισμός της αναδοχής, είναι πάρα πολύ σωστά, από την άποψη του κράτους οργανωμένα, πλην όμως δεν υπηρετείτε από τις ΜΚΟ, γιατί δεν θέλουν να δίνουν πολλά γι΄ αυτό και έχουν τόσα πολλά. Δεν σας κάνει εντύπωση;».