Τώρα, εμένα γιατί αντί να μου μυρίζει άνοιξη μου «μυρίζουν» εκλογές;

Ομόφωνα κρίθηκε ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας

Καταδικάστηκε σε δις ισόβια

Ομόφωνα κρίθηκε ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Ίριδας και της Μαλένας

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. έκρινε σήμερα Τρίτη (18/3) ομόφωνα ένοχη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Καταδικάστηκε σε δις ισόβια.

Συγκεκριμένα, δικαστές και ένορκοι, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, Βασιλικής Δημόπουλου, κήρυξαν ομόφωνα ένοχη την 36χρονη μητέρα από την Πάτρα για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκδόθηκε έπειτα από μια μαραθώνια αποδεικτική διαδικασία που διήρκεσε περίπου έναν χρόνο.

Στο ακροατήριο κατέθεσαν, κατά τη διάρκεια των περίπου 80 συνεδριάσεων, περίπου 50 μάρτυρες, ανάμεσά τους πολλοί ιατροδικαστές, γιατροί και νοσηλευτές.

Η 36χρονη μητέρα από την Πάτρα, κατά την απολογία της στο ακροατήριο, αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν θα έκανε κακό στα παιδιά της.

«Καλή μάνα μπορεί να μην υπήρξα, δολοφόνος των παιδιών μου όμως δεν είμαι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την κατηγορία – η οποία κρίθηκε από το δικαστήριο ότι στοιχειοθετείται – τα δύο μικρότερα κοριτσάκια της οικογένειας Δασκαλάκη πέθαναν από ασφυκτικό θάνατο, τον οποίο τους προκάλεσε η μητέρα τους με απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 13 Απριλίου 2019, μέσα στο νοσοκομείο, έφραξε την αναπνοή της Μαλένας, η οποία νοσηλευόταν με διάγνωση ιάσιμης λευχαιμίας.

Σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, η 36χρονη φέρεται να δολοφόνησε, πάλι μέσω ασφυξίας, την έξι μηνών Ίριδα, ενώ το βρέφος κοιμόταν στο σπίτι της οικογένειας.

Να σημειωθεί ότι η 36χρονη έχει ήδη καταδικαστεί από άλλο δικαστήριο για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, και εκτίει ήδη ποινή ισόβιας κάθειρξης για την υπόθεση αυτή.

Σήμερα στο δικαστήριο βρίσκονται οι γονείς και η αδελφή της κατηγορούμενης, όπως επίσης και ο πρώην σύζυγός της και πατέρας των παιδιών της, Μάνος Δασκαλάκης.

Μετά την ανακοίνωση της ενοχής της κατηγορούμενης, το δικαστήριο θα προχωρήσει στην ανακοίνωση της ποινής που θα της επιβληθεί, αφού προηγουμένως αποφασίσει για την αναγνώριση ή μη ελαφρυντικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.