ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κως: Σκάφος του λιμενικού καταδίωξε ταχύπλοο με λαθραίους μετανάστες για να μην γυρίσουν πίσω στην Τουρκία

Πάνω από 140 μουσουλμάνοι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στις ελληνικές ακτές μέσα σε 24 ώρες

Κως: Σκάφος του λιμενικού καταδίωξε ταχύπλοο με λαθραίους μετανάστες για να μην γυρίσουν πίσω στην Τουρκία

Χωρίς καμία ανάπαυλα συνεχίζονται οι αφίξεις λαθραίων μεταναστών στα νησιά του ανατ. Αιγαίου. Οι Αρχές ανήμπορες να κάνουν το οτιδήποτε απλώς δέχονται εκατοντάδες αλλοδαπούς μουσουλμάνους κάθε μέρα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του λιμενικού 66 αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε λέμβο 16 ναυτικά μίλια  νότια της Σαντορίνης  και περισυλλέγησαν από περιπολικό πλοίο υπό το συντονισμό του Κέντρου συντονισμών. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Κω, για την απαραίτητη αίτηση ασύλου για να ακολουθήσει η μεταφορά τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Τις πρώτες πρωινές της 13ης Ιουλίου , ένα περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς μεταναστών, ενημερώθηκε από κλιμάκιο χερσαίας επιτήρησης καμερών της Λιμενικής Αρχής Σύμης, για την ύπαρξη ενός ταχύπλοου (Τ/Χ) σκάφους με ικανότατο αριθμό επιβαινόντων, που κινούταν με μεγάλη ταχύτητα, χωρίς φανούς ναυσιπλοΐας, προς τις βορειοδυτικές ακτές της Σύμης, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΔΙΑΠΟΡΙ¨.

Το περιπολικό σκάφος μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε το Τ/Χ και προέβη στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, προκειμένου το σκάφος να σταματήσει και να παραλάβει τους αλλοδαπούς.

Όμως ο χειριστής του Τ/Χ δεν ανταποκρίθηκε.

Στη συνέχεια το Τ/Χ ακινητοποιήθηκε και το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους περισυνέλεξε δεκαεπτά (17) αλλοδαπούς επιβαίνοντες  οι οποίοι μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια και ακρίβεια ναυτιλίας στο λιμάνι της Σύμης.

Οι αλλοδαποί αφού καταθέσουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Περιπολικό σκάφος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία μεταφοράς μεταναστών, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με ικανότατο αριθμό αλλοδαπών να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη θαλάσσια περιοχή ¨ΨΑΛΙΔΙ¨ της Κω. Το περιπολικό σκάφος και προκειμένου να παραλάβει τους αλλοδαπούς έκανε σήμα στο Τ/Χ το οποίο όμως δεν σταμάτησε.

Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους, αρχικά επιχείρησε αναστροφή και κινήθηκε προς τα τουρκικά παράλια.

Προ του κινδύνου οι αλλοδαποί να επιστρέψουν στην Τουρκία το περιπολικό του λ.σ. κατάφερε να ακινητοποιήσει το σκάφος το οποίο μετέφερε 9 αλλοδαπούς.  

Τα εννέα (09) άτομα μετεπιβιβάστηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο σκάφος. και μεταφέρθηκαν με αυξημένη ακρίβεια ναυτιλίας στον επιβατικό λιμένα της Κω.

Οι αλλοδαποί αφού καταθέσουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Τις απογευματινές ώρες 13 Ιουλίου, ενημερώθηκε το λιμεναρχείο Καλύμνου για την ύπαρξη αποβιβασθέντων αλλοδαπών στην Καλόλιμνο.

Στο σημείο μετέβη ταχύτατα ένα περιπολικό σκάφος το οποίο εντόπισε και περισυνέλεξε 14 άτομα και τα μετέφερε με απόλυτη ασφάλεια στο λιμάνι της Καλύμνου.

Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης λ.σ. εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος να κινείται με κατεύθυνση τις ακτές Ρόδου και να αποβιβάζει άτομα στην Άκρα Λίνδου.

Κατόπιν ερευνών από στελέχη της λιμενικής αρχής της Ρόδου και της Λίνδου και προ του κινδύνου να χαθούν οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν συνολικά σαράντα (40) οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην λιμενική αρχή της Ρόδου, για αρχική φιλοξενία.

Οι αλλοδαποί αφού καταθέσουν την απαραίτητη αίτηση ασύλου θα ακολουθήσει η μεταφορά τους στην Αττική για μόνιμη εγκατάσταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.