ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Παράνομοι αλλοδαποί περνούν τα ελληνικά σύνορα ακόμα και σε φορτηγά κρυμμένοι σε εμπορεύματα

Το θράσος των διακινητών είναι τέτοιο που δεν διστάζουν μάλιστα να διαφημίζουν την ευκολία με την οποία μπορούν να περάσουν τους παράνομους αλλοδαπούς στην Ελλάδα

Παράνομοι αλλοδαποί περνούν τα ελληνικά σύνορα ακόμα και σε φορτηγά κρυμμένοι σε εμπορεύματα

Χωρίς καμιά δυσκολία και στοιβαγμένοι ακόμα και σε νταλίκες εισέρχονται στην Ελλάδα οι παράνομοι αλλοδαποί.

Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να περάσουν κρυμμένοι στα εμπορεύματα.

Το θράσος των διακινητών είναι τέτοιο που δεν διστάζουν μάλιστα να διαφημίζουν την ευκολία με την οποία -όπως ισχυρίζονται- μπορούν να περάσουν τους παράνομους αλλοδαπούς στην Ελλάδα.

Οι διακινητές κλείνουν ραντεβού με τους αλλοδαπούς στην Κωνσταντινούπολη ή την Ανδριανουπολη εκεί τους παίρνουν με φορτηγά ή βαν και τους κατεβάζουν στον Έβρο, για να σιγουρευτούν ότι θα εισπράξουν τα χρήματα από τους αλλοδαπούς τους ζητούν προκαταβολή όταν θα βρεθούν στην Κωνσταντινούπολη. Τα ποσά που ζητούν οι διακινητές ανά άτομο για να το μεταφέρουν στην Ελλάδα ζαλίζουν ξεκινώντας από 2000 ευρώ μέχρι και τις 7000.

Σύμφωνα με το Star, καθημερινά δεκάδες παράνομοι αλλοδαποί φθάνουν και στα νησιά του Aιγαίου. Μόλις χθες, Σάββατο, 28 εντοπίσθηκαν στο Αγαθονήσι. Μάλιστα ο διακινητής τους προσπάθησε να ξεφύγει από το λιμενικό, ακολούθησε καταδίωξη και τελικά συνελήφθη.

Οι διακινητές αναπροσαρμόζουν τις τακτικές τους για να αποφύγουν τις περιπολίες των ελληνικών Αρχών. Κι όλα αυτά την ώρα που η Γερμανία από αύριο αρχίζει ελέγχους στα σύνορά της με πέντε ευρωπαΐκές χώρες. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα βρεθεί στο Βερολίνο και θα συζητήσει το θέμα με τους ευρωπαίους ομολόγους του.

Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνοούν την παράνομη μετανάστευση και από τη θάλασσα και από τον Έβρο λόγω των καιρικών συνθηκών και της χαμηλής στάθμης του ποταμού.

Τη Δευτέρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναμένεται να επισκεφτεί τις Καστανιές για να δει την πρόοδο των έργων στον φράχτη. Στελέχη των διωκτικών Αρχών είναι σε αναμονή για να «διαβάσουν» την κίνηση της Γερμανίας, η οποία μπορεί «να αγχώσει» τα κυκλώματα διακινητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.